Telefoni
13.01.2013 14:51
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Polnjenje mobilnega telefona kar preko zaslona

Avtonomija delovanja pametnih mobilnih telefonov postaja vse večja težava proizvajalcev, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Podjetje Wysips se je nad to težavo spravilo kar s pripravo solarnega zaslona.
S solarnim zaslonom podjetja Wysips se bo avtonomija mobilnikov podaljšala za več dni ali celo tednov!
S solarnim zaslonom podjetja Wysips se bo avtonomija mobilnikov podaljšala za več dni ali celo tednov!

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Medtem ko številna podjetja poskušajo to „težavo“ odpraviti s pripravo zmogljivejših baterij, so se pri podjetju Wysips odločili, da k temu pristopijo na nekoliko bolj inovativen način. Pripravili so namreč solarni „zaslon“ z 90-odstotno prosojnostjo, ki ob izpostavljenosti sončnim žarkom polni baterijo mobilne naprave.

Čeprav solarni zaslon še ni dovolj zmogljiv, da bi se lahko dokončno znebili električnih polnilcev, pripomore k opaznemu podaljšanju avtonomije pametnih mobilnih telefonov. Medtem ko lahko novost danes generira do največ 3 milivate električne moči na kvadratni centimeter, naj bi se ta že v letu 2014 povečala na 10 milivatov. Podjetje Wysips naj bi poskrbelo še za povečanje prosojnosti solarnega zaslona, s čimer bo za uporabnike postal povsem neopazen. Ne glede na to, bi lahko prve naprave opremljene z njim ugledali na tržišču že konec letošnjega leta, v najboljšem primeru pa že septembra.


Prijavi napako v članku