Triki in nasveti
14.03.2016 10:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Polnjenje mobilnega telefona iPhone čez noč ne bo uničilo baterije

Pametni mobilni telefon lahko brez bojazni kadarkoli priključimo na polnilnik.
Pametni mobilni telefon lahko brez bojazni kadarkoli priključimo na polnilnik.

Uporabniki mobilnih naprav dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Zaradi tega predvsem pametne mobilne telefone polnimo že na vsakem koraku, mnogi pa pri tem mislijo, da s tem škodujejo bateriji mobilne naprave. Na srečo gre tu za neresnico, kar velja tudi v primeru, da pametni mobilni telefon polnimo čez noč. To še posebej drži v primeru, če razpolagamo z Applovim pametnim mobilnim telefonom iPhone in drugimi vrhunskimi mobilnimi telefoni, saj so ti zasnovani na način, da jih lahko brez skrbi polnimo na vsakem koraki.

Mit, da se pametnega mobilnega telefona ne sme polniti čez noč, je morda bil resničen pred nekaj leti, ko je bila kakovost baterij mobilnih naprav precej slabša. Tehnologija pa je napredovala že do te mere, da pametni mobilni telefon sam ve, kdaj je treba izključiti polnjenje, s čimer prepreči pregrevanje oziroma poškodbo baterije. Prav tako baterije pametnega mobilnega teflona iPhone ne bomo poškodovali, če ga bomo priključili na polnilnik, ko bo napolnjenost baterije znašala 90 odstotkov ali celo več.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone lahko brez izgube kapacitete baterije napolnimo okoli 500-krat, pri čemer gre tu za tako imenovane polnilne cikle. Če pametni mobilni telefon napolnimo od 90 na 100 odstotkov, to v praksi pomeni, da smo porabili le desetino cikla in ne celotnega. Če pa bomo popolnoma izpraznjen mobilni telefon napolnili do konca, bomo pri tem porabili celoten polnilni cikel. Zaradi tega ni razloga, zakaj bi morali do zadnjega čakati, da napolnimo svoj pametni mobilni telefon.


Prijavi napako v članku