Računalništvo, telefonija
10.12.2019 07:11

Deli z drugimi:

Share

Pol leta po predstavitvi lahko končno kupimo nov Mac Pro!

Vstopna različica osebnega računalnika Apple Mac Pro je v Združenih državah Amerike vrednotena na preračunanih 5.423 evrov.
Vstopna različica osebnega računalnika Apple Mac Pro je v Združenih državah Amerike vrednotena na preračunanih 5.423 evrov.

Podjetje Apple je v okviru letošnje junijske razvijalske konference Apple Worldwide Developers Conference po dolgem premoru le predstavilo prenovljen namizni računalnik Mac Pro. Novost je prijetno presenetila udeležence, saj je poudarek ponovno na pravokotni obliki in nadvse učinkovitem hladilnem sistemu. Temu primerne so seveda tudi maloprodajne cene novosti.

Prenovljeni osebni računalnik Apple Mac Pro je zmogljiv in modularen, kar pomeni, da ga bo mogoče po potrebi brez večjih težav nadgraditi. Ohišje računalnika je narejeno iz enega kosa aluminija, zaradi teže kar 18 kilogramov sta na voljo dva ročaja za prenos. Ohišje je povsem dvignjeno od delovne površine in lahko stoji na kromiranih fiksnih nogah ali na kolesih.

Novi osebni računalnik Apple Mac Pro pričakovano poka od zmogljivosti. Najzmogljivejši model je namreč opremljen z 28-jedrnim procesorjem Intel Xeon, do 1,5 terabajta sistemskega pomnilnika in pogon Solid State do kapacitete 4 terabajtov. Na voljo je kar osem vmesnikov PCIe, pri čemer so štirje namenjeni “navadnim” karticam, spodnja dva pa zmogljivim grafičnim karticam. Najzmogljivejša različica novosti je opremljena z dvema grafičnima karticama AMD Radeon Pro Vega II, vsaka od njiju pa razpolaga z 32 gigabajti grafičnega pomnilnika.

Prenovljeni osebni računalnik Apple Mac Pro pa je po šestih mesecih končno mogoče kupiti v Applovih trgovinah. Novost je naprodaj v Združenih državah Amerike, za vstopno različico pa je treba odšteti preračunanih 5.423 evrov. Za to ceno bomo prejeli računalnik, ki je opremljen z osemjedrnim procesorjem Intel Xeon, 32 gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 256 gigabajtov. Celoto pa bo zaključevala zmogljiva grafična kartica AMD Radeon Pro 580X, ki bo seveda brez težav opravila tudi z najzahtevnejšimi grafičnimi nalogami.


Prijavi napako v članku