Računalništvo, telefonija
10.06.2019 08:07

Deli z drugimi:

Share

Pogoni Solid State so postali še zmogljivejši!

Pogon Solid State Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 je kos tudi najzahtevnejšim nalogam.
Pogon Solid State Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 je kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

V današnjem času prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, ta na pogonih Solid State pa še vedno narašča prepočasi, da bi lahko zadovoljil potrebe najzahtevnejših. Kljub temu se stanje na tem področju izboljšuje, kar je nedavno s pripravo novega izdelka družine Aorus dokazalo podjetje Gigabyte. Njihov novi pogon Solid State s prodajno oznako Aorus NVMe Gen 4 SSD je namreč kot prvi opremljen z vodilom oziroma vmesnikom PCIe 4.0, kar bistveno izboljšuje tako hitrost branja kot pisanja podatkov.

Pogon Solid State Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 SSD se lahko pobaha s hitrostjo branja kar 5.000 megabajtov na sekundo in hitrostjo zapisovanja do 4.400 megabajtov na sekundo. To je v povprečju za okoli 56 odstotkov hitreje od trenutno najhitrejših pogonov Solid State vrste NVMe. Ker večja hitrost branja in prenosa podatkov pripomore k večjemu segrevanju, je novost opremljena s posebnim ohišjem z bakrenimi hladilniki, kar pomeni, da nam bo novost dobro služila tudi v primeru neprestanih večjih obremenitev.

Zmogljiv pogon Solid State Aorus NVMe Gen 4 SSD podjetja Gigabyte bo na voljo v dveh kapacitetah, in sicer en terabajt in dva terabajta. Maloprodajna cena novincev še ni bila razkrita, verjamemo pa, da ta ne bo nizka, saj vendarle gre za prostoren pogon Solid State, ki ponuja izjemno hitrost branja in zapisovanja podatkov.


Prijavi napako v članku