Računalništvo, telefonija
26.12.2014 10:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pogled na gradnjo Applovega mogočnega kampusa iz zraka

Podjetje Apple bo gradnjo veličastnih poslovnih prostorov dokončalo v drugi polovici leta 2016.
Podjetje Apple bo gradnjo veličastnih poslovnih prostorov dokončalo v drugi polovici leta 2016.

Podjetje Apple je pred meseci pričelo z gradnjo novih poslovnih prostorov, ki bodo tako unikatni kot so njihovi izdelki. Novi kampus podjetja iz Cupertina bo namreč opremljen s streho iz sončnih celic, notranjim dvoriščem, dodatnimi prostori za parkiranje, stezo za tek in celo supermodernim fitnes centrom. Novost se bo lahko pobahala še z minimalistično obliko, ki bo bolj kot ne spominjala na vesoljsko ladjo, zato je že prejela vzdevek »spaceship« oziroma vesoljsko plovilo. Novi poslovni prostori Appla so dejansko še zapuščina pokojnega Steva Jobsa, saj so se prve priprave nanje pričele že pred tremi leti.

Gradbinci so za novi Applov kampus že pripravili zemljišče, izkopali več podzemnih ravni in pričeli z gradnjo prvih prostorov. Novi kampus podjetja Apple naj bi bil dokončan v drugi polovici leta 2016, za njegovo izgradnjo pa bo računalniški gigant počistil kar 176 hektarjev površine. To ne preseneča, saj bo celotna površina objekta znašala kar 260 tisoč kvadratnih metrov.


Da gradnja Applovih novih poslovnih prostorov, v katerih bo lahko zaposlenih do kar 12 tisoč ljudi, poteka brez zapletov dokazuje videoposnetek, ki je bil posnet z droidom. Videoposnetek je na voljo za ogled na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Apple-Campus-2-Air.


Prijavi napako v članku