Monitorji
04.12.2009 12:46
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetje LG zagnalo masovno proizvodnjo visokoločljivih 3D zaslonov

Zaslon LG Full HD 3D izrisuje visokoločljive slike na način, kot da bi dejansko izstopale nekaj centimetrov iz zaslona.
Zaslon LG Full HD 3D izrisuje visokoločljive slike na način, kot da bi dejansko izstopale nekaj centimetrov iz zaslona.

Podjetje LG Electronics je najavilo pričetek masovne proizvodnje vrhunskega tridimenzionalnega zaslona s tekočimi kristali Full HD 3D, ki je pisan na kožo tudi ljubiteljem visokoločljivih posnetkov. Gre namreč za zaslon z 58-centimetrsko diagonalo, ki slike izrisuje z ločljivostjo do 1080p, kar seveda ustreza najnovejšemu standardu HD.

Tridimenzionalni zaslon je opremljen s posebno tehnologijo, ki lahko »obdela« do dvakrat več slikovnih podatkov od primerljivih tridimenzionalnih zaslonov konkurenčnih podjetij. To pa zagotavlja izjemno kakovosten izris tako dvodimenzionalnih kot tudi tridimenzionalnih grafičnih oblik.

Vrhunski tridimenzionalni zaslon Full HD 3D bo podjetje LG Electronics pričelo tržiti najkasneje do naslednjega poletja. Na računalniškem sejmu CES 2010 pa bo televizijski gigant razkril še preostale tehnične podrobnosti novinca. Tridimenzionalni zaslon Full HD 3D bo žal sprva naprodaj le na Japonskem in v Veliki Britaniji, maloprodajna cena novinca pa vsaj zaenkrat ostaja skrbno varovana skrivnost.

Vas zanima več iz te teme?
LG monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku