Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
21.06.2024 15:30

Deli z drugimi:

Share

Podelitev diplom, priznanj in promocija doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu

V četrtek, 20. junija 2024, je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala 14. svečana podelitev diplom, priznanj in promocija novih doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Diplomske listine je prejelo 58 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov Informatika v sodobni družbi, Računalništvo in spletne tehnologije ter magistrskega študijskega programa Podatkovne znanosti.

Vse zbrane je najprej nagovoril dekan, prof. dr. Matej Makarovič, ki je poudaril, da verjame v potencial diplomantov FIŠ v digitalni družbi, saj so »odlično usposobljeni za kreativno in odgovorno uporabo digitalnih tehnologij, ki jim bo umetna inteligenca odlično služila, nikoli pa ne bo nadomestila njihovih odlik in prednosti«.

Sledil je nagovor slavnostnega govorca dr. Srečka Zupančiča, iz podjetja Krka, d.d., Novo mesto, ki je diplomante spodbudil k pogumnemu sledenju lastnih ciljev, pri čemer naj se ti veselijo tako uspehov kot tudi neuspehov. Poudaril je namreč da je »uspeh že nagrada, neuspeh pa je lekcija, vmesni korak do uspeha. Ta ob vztrajnosti vedno pride, le pot je malo daljša. Vendar je zmaga zato slajša in znanje bogatejše«.

Na svečanosti je bila poudarjena tudi znanstveno-raziskovalna dejavnost fakultete, ki jo je predstavila prodekanja za to področje, doc. dr. Nuša Erman. V tem delu prireditve so predstavili kar štiri nove doktorje znanosti FIŠ – Mateja Barbo, Zdravka Kunića, Jeleno Joksimović in Ilijo Subotića.

Svečani dogodek je bil sklenjen s podelitvijo fakultetnih priznanj pod okriljem predsednika Komisije za priznanja FIŠ, izr. prof. dr. Blaža Rodiča. Med študenti so priznanja fakultete prejeli Andrej Franko v kategoriji za najboljše zaključno delo na dodiplomskem študijskem programu, Rene Verbanc in Matej Vovko za najboljše zaključno delo na magistrskem študijskem programu, Luka Bezamovski, za najuspešnejšega študenta na dodiplomskem študijskem programu, Katja Kunej za najuspešnejšo študentko na podiplomskem študijskem programu in Romana Kamenik za aktivno udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Priznanja so bila podeljena tudi zaposlenim fakultete in sicer doc. dr. Urški Fric v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – visokošolski učitelji ali sodelavci na področju tutorstva, doc. dr. Boštjanu Delaku v kategoriji za Priznanja zunanjim sodelavcem – za svoj prispevek k dvigu kakovosti na izobraževalnem področju, Nini Malovrh v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – strokovni sodelavci za svoje prispevke k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete in doc. dr. Kennyju Štorglu, ki je prejel priznanje v kategoriji Priznanja zaposlenim FIŠ – raziskovalci za dosežke na raziskovalnem področju. Dogodek so glasbeno popestrili pevka Anja Pevec in skupina Jaja Bojz.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Fakulteta za informacijske študije FIŠ


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več