Strojna oprema
25.04.2021 07:49
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podatkovni centri potrebujejo posebno električno energijo

Eksplozija interneta stvari (IoT) in storitev v oblaku sta glavni gonili razvoja trga podatkovnih centrov z letno stopnjo rasti skoraj 9%. Trg podatkovnih centrov je segmentiran v številne kategorije z različnimi zahtevami in potrebami.

Brez električne energije ne deluje noben podatkovni center. Poleg tega mora oskrba podatkovnih centrov z električno energijo ustrezati posebnim zahtevam, ki se začnejo z napajanjem brez kakršnih koli motenj ali prekinitev.

Predvsem zaradi različnih zahtev in specifičnih potreb za napajanje podatkovnih centrov z električno energijo, so bile razvite modularne UPS naprave, ki izpolnjujejo zahteve po dograjevanju UPS naprav v skladu z dinamiko spreminjanja kapacitete podatkovnega centra, povečujejo razpoložljivost napajanja zaradi možnosti po hitrem remontu, omogočajo zmanjšanje nivoja inštalirane moči ter sočasno zagotavljajo redundanco, nenazadnje pa omogočajo postopno investiranje v skladu z rastjo zahtev.

Pri razvoju modularnih naprav za napajanje brez prekinitev (UPS) je Socomec že pred leti upošteval mnenja uporabnikov, ki cenijo enostavnost uporabe, možnost prilagajanja naprav, zanesljivost in robustnost, zagotovitev skladnosti pri dograjevanju, samotestiranje, avtomatske nastavitve in prilagoditve programske opreme. Zaradi tega se Socomecovi modularni UPS-i razlikujejo od konkurence.

Najvišji nivo zanesljivosti

Zanesljivost pri Socomecu se začne že z zasnovo naprave za robustnost in doseganje najvišjih nivojev zanesljivosti (in ne stroškovno optimiziran UPS), sledijo obsežna testiranja za preverjanje zanesljivosti s strani neodvisnih institucij, na koncu pa sledi potrditev zanesljivosti MTBF modulov > 1.000.000 ur, ki jo Socomec redno spremlja z analizo podatkov iz uporabe, kar nivo dosežene zanesljivosti še dodatno potrjuje.

Možnost nadgradnje Socomecovih modularnih UPS naprav pomeni, da se nadgradnja z dodajanjem ali odvzemanjem močnostnih modulov izvaja med normalnim on-line obratovanjem UPS naprave, brez kakršnih koli preklopov na bypass. Nadgradnjo z moduli lahko zaradi enostavnosti postopka izvede uporabnik sam, saj modul samo izvlečemo iz ležišča ali vanj vstavimo nov modul, brez potrebe po parametriranju in tipkanju ukazov. Moduli namreč sami opravijo avto test, nastavijo parametre in po potrebi programsko opremo prilagodijo nivoju programske opreme sistema.

Za potrebe vzdrževanja močnostnih modulov in modularnega UPS-a je potrebno zagotoviti, da se moduli lahko avtomatsko selektivno izključijo z galvansko ločitvijo povezav od skupnih vhodnih in izhodnih zbiralk in na ta način zagotovijo nemoteno obratovanje preostalega sistema. Morebitna menjava močnostnih modulov zaradi opisane enostavnosti in avtomatskih postopkov zahteva le nekaj minut in jo dejansko lahko izvede uporabnik sam. Sami modularni UPS-i proizvodnje Socomec so tudi digitalizirani za IoT aplikacije in omogočajo neprestano spremljanje naprav preko Link-UPS aplikacije, bodisi v nadzornem centru Socomec ali pri uporabniku. Priljubljeni App za Android ali iOS okolja omogočajo, da imamo podatke o UPS napravi lahko na svojem mobilnem telefonu.

Trajnost investicije

Trajnost investicije je naslednja lastnost, ki jo Socomec ponuja svojim kupcem s konceptom Forever Young, ki zagotavlja skladnost močnostnih modulov z obstoječim modularnim sistemom, tudi še 20 let po prvi nabavi modularnega UPS sistema.

Vse opisane lastnosti Socomecovih modularnih UPS so bile uspešno združene v napravi Modulys GP 2.0, ki je bila lansirana pred nekaj leti in beleži konstantno rast prodaje. Modeli temeljijo na modulih moči 25kW in omogočajo izgradnjo modularnih UPS sistemov moči od 25 do 600kW. Družina teh izdelkov se ponaša s certifikati učinkovitosti in varnosti neodvisnih institucij, poseduje certifikat o doseženi zanesljivosti, ki jo je analiziral zunanji laboratorij ter certifikat protipotresne varnosti, ki zagotavlja brezhibno delovanje tudi na  potresno najbolj izpostavljenih območjih. Tej generaciji modularnih UPS naprav se je konec lanskega leta za moči od 200 kW do 4,8 MW pridružila družina Modulys XL, ki se ponaša z enakimi lastnostmi.

V začetku letošnjega leta je bila narejena zaokrožitev linije z najmanjšimi modularnimi sistemi Modulys XS, ki temeljijo na modulih 2,5kW in 5kW ter so prilagojeni za pokrivanje enofaznih potreb mikro in manjših podatkovnih centrov do moči 20kW.

Podružnica Socomeca v Ljubljani pokriva tržišča Slovenije, bivše Jugoslavije in jugovzhodne Evrope. Svojim kupcem, partnerjem in uporabnikom nudi pred in poprodajno svetovanje, inštalacijo opreme, vzdrževanje 24/7/365 in servis. Z veseljem vam bodo pomagali izbrati najustreznejši sistem za vaše potrebe.

Več na www.socomec.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
UPS napajalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več