Nas in strežniki
29.03.2022 07:38
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podatki naj bodo varni in dosegljivi

S Synologyjem boste imeli svoje podatke shranjene na enem mestu, do njih pa boste dostopali na daljavo, kar pomeni, da lahko opravljate svoje delo kjerkoli in kadarkoli.

Podatki so za podjetja ključnega pomena. Brez dostopa do svojih podatkov podjetja svojim strankam ne morejo zagotoviti pričakovane ravni storitev. Slabši odnosi s strankami, izguba prodaje ali težave s sodelovanjem v delovnih skupinah je le nekaj primerov, kaj se lahko zgodi, če informacije niso na voljo.

Od sistema za hrambo podatkov pričakujemo predvsem dvoje: da so podatki varno shranjeni in dosegljivi le pooblaščenim osebam od koderkoli in kadarkoli. Idealna naprava za to so strežniki NAS Synology. Po vsem svetu je v vsakem trenutku aktivnih več kot osem milijonov rešitev za upravljanje podatkov podjetja Synology, ki jih poganja operacijski sistem DSM. Kot največji operacijski sistem za strežnike NAS na svetu, DSM na edinstven način združuje prilagodljivost pomnilnika, zmogljivosti varnostnega kopiranja in zaščite podatkov ter robustne rešitve za sinhronizacijo in sodelovanje. In to v vse bolj razpršenem delovnem okolju in virih podatkov. Synologyjeve dodatne rešitve, kot so Synology Drive, zbirka Active Backup in druge, se lahko pohvalijo z več kot šest milijoni prenosov mesečno.

Lani poleti je Synology predstavil obsežno nadgradnjo operacijskega sistema DSM in mu nadel oznako 7.0. Sedaj pa je v beta testiranju že različica 7.1, ki prinaša konkretne izboljšave, namenjene reševanju IT izzivov. Z uvedbo portalov za združevanje datotek omogoča skrbnikom, da povežejo več sistemov Synology in jim tako zagotovijo enostavnejši dostop do datotek za končne uporabnike, ki se jim ni več treba zapomniti ločenih naslovov. Z novim uporabniškim vmesnikom si lahko uporabniki, za lažje vzdrževanje in upravljanje, ogledajo in upravljajo pogone v obeh sistemih gruče visoke razpoložljivosti (High Availability) iz ene nadzorne plošče.Hibridna rešitev za varnostno kopiranje

Strinjali se boste, da je smisel kopiranja na varno lokacijo zmožnost v primeru zlonamernih napadov, okvar diskov ali nesreč, hitro in brez večjih motenj obnoviti izgubljene podatke. Synology v svoji rešitvi predvideva različne scenarije obnovitve, od posamičnih datotek do celotne obnove podatkov. DSM 7.1 uvaja tudi možnost varnostnega kopiranja celotnega sistema (bare metal). Zmožnost kloniranja in podvajanja celotnega sistema, ki ga omogoča rešitev za varnostno kopiranje Synology Active Backup for Business, v primeru popolne okvare spletnega mesta tako močno izboljšuje možnosti hitre obnove delovanja sistema.

Zasebni oblak, ki ga lahko postavimo na strežnikih NAS Synology, omogoča vse prednosti, ki jih ponujajo storitve v oblaku. Vendar pa je priporočljivo hraniti eno kopijo podatkov na oddaljeni lokaciji. Synology s storitvami C2 lastnikom naprav Synology nudi varen način dodatnega varnostnega kopiranja podatkov v oblaku. Na voljo so storitve C2 Password, C2 Transfer in C2 Backup, samostojne rešitve, ki obravnavajo sodobne potrebe po zaščiti gesel, deljenju občutljivih datotek in varnostnemu kopiranju katerihkoli lokalnih hrambenih mest kot tudi običajnih SaaS storitev v oblaku. Podatkovni center C2 je lociran v Evropi, v Frankfurtu, kar izboljšuje možnosti za uskladitev postopkov za varovanje in obdelavo osebnih podatkov z uredbo GDPR.

DSM 7.1 in nova razširitev C2 predstavljata nov pogled podjetja Synology na upravljanje s podatki. Na podlagi uspeha storitev za hrambo podatkov C2 Synology uvaja tako hibridne kot tudi izključno oblačne izdelke, vključno z novim upraviteljem gesel, imenikom kot storitvijo, varnostnim kopiranjem v oblaku in rešitvami za varen prenos datotek. Koristi od razširjene ponudbe pa imajo predvsem uporabniki, ki lahko izkoristijo prednosti optimizirane in stroškovno konkurenčne rešitve za hrambo in varnostno kopiranje podatkov.

Več najdete na www.xenon-forte.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

, ,

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več