Telefoni
11.01.2017 14:19
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poceni pametni mobilni telefoni enostavno niso več dovolj

Kitajska podjetja bodo pričela ponujati telefone z naprednimi funkcijami, ki jih priznani proizvajalci še nimajo!
Kitajska podjetja bodo pričela ponujati telefone z naprednimi funkcijami, ki jih priznani proizvajalci še nimajo!

Pred dvema letoma je svet pametnih mobilnih telefonov izgledal povsem drugače. Takrat je bilo namreč težko dobiti dostojen pametni mobilni telefon za manj kot 500 evrov, baterija se je polnila celo večnost in zasloni so bili običajno manjši od 12,7-centimetrov (5 palcev). Danes pa lahko dobimo zelo dober pametni mobilni telefon z odlično zmogljivostjo, zaslonom večjim od 13,2-centimetra in najnovejšim operacijskim sistemom za manj kot 400 evrov. Pri kitajskih proizvajalcih pametnih mobilnih telefonov pa lahko dobimo odlično napravo že za manj kot 200 evrov.

Proizvajalci pametnih mobilnih telefonov pa so pred časom spoznali, da poceni pametni mobilni telefon z zmogljivo strojno opremo žal ni več dovolj, saj se telefoni med seboj komajda še kaj razlikujejo. Pametni mobilni telefon Huawei Honor 6x za preračunanih 235 evrov ponuja zaslon s 14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo in dva digitalna fotoaparata, telefon ZTE Blade V8 Pro za preračunanih 220 evrov ponuja zaslon s 14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo in dva digitalna fotoaparata ter Asus ZenFone 3 Zoom prav tako ponuja zaslon s 14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo in dva digitalna fotoaparata, zato je kupcem praktično vseeno, katerega kupijo.

Zaradi tega ne preseneča, da vsak od omenjenih pametnih mobilnih telefonov ponuja nekaj edinstvenega. Telefon ZenFone je na primer opremljen z mogočno baterijo zmogljivosti 5.000 miliamper ur, Blade V8 Pro pa ima nameščeno čisto različico operacijskega sistema Android. Kljub temu so mnogi poznavalci prepričani, da to še ni dovolj za prepričati končnega kupca.

Da poceni in zmogljivi pametni mobilni telefoni enostavno niso več dovolj, je na lastni koži spoznalo podjetje ZTE, ki je bilo pred kratkim prisiljeno v odpuščanje zaposlenih. Ti namreč razvijajo pametni mobilni telefon, ki bo opremljen s sistemom za sledenje očem in posebno zadnjo stranico telefona, ki bo omogočala, da bomo lahko telefon »prilepili« na poljubno površino. Novost je trenutno naprodaj preko spletnega portala Kickstarter, zanj pa ZTE zahteva preračunanih 190 evrov. Druga podjetja poskušajo potencialne kupce prepričati z drugimi »dobrotami«, med njimi pa vsaj zaenkrat zelo dobro »vžge« tako navidezna kot razširjena resničnost.

Ponudniki poceni pametnih mobilnih telefonov so po oceni poznavalcev spoznali, da ponujanje poceni kopij pametnih mobilnih telefonov podjetji Samsung in Apple ni več dovolj. Zaradi poplave trga s poceni telefoni morajo ti ponuditi v prodajo izdelek, ki je opremljen z edinstvenimi funkcijami, ki bodo uporabniku olajšali delo ali pa izboljšali uporabniško izkušnjo. Zaradi tega smo lahko prepričani, da bodo novi modeli poceni telefonov kitajskih podjetji precej bolj zanimivi za nas, saj bodo ponujali edinstvene možnosti, ki jih izdelki vodilnih proizvajalcev še nimajo.


Prijavi napako v članku