Telefoni
13.02.2013 12:04
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poceni mobilnika Nokia Lumia 720 in Lumia 520 nared za prodajo

Pametna mobilna telefona Nokia Lumia 720 in Lumia 520 bosta pisana na kožo predvsem tistim, ki za delo in zabavo ne potrebujejo mobilnih naprav, zmogljivejših od osebnih računalnikov. Novinca bosta namreč za relativno malo denarja ponujala veliko.
Mobilnika Nokia Lumia 720 in Lumia 520 bosta z dvoletno vezavo na voljo po izjemno ugodni ceni!
Mobilnika Nokia Lumia 720 in Lumia 520 bosta z dvoletno vezavo na voljo po izjemno ugodni ceni!

Podjetje Nokia nas bo na letošnji konferenci Mobile World Congress v Barceloni prijetno presenetilo s predstavitvijo dveh cenovno ugodnih mobilnikov družine Lumia. Novinca bosta naprodaj še pred pričetkom pomladi in bosta za relativno malo denarja ponujala veliko. Pametna mobilna telefona Lumia 720 in Lumia 520 bosta torej pisana na kožo predvsem tistim, ki za delo in zabavo ne potrebujejo mobilnih naprav, zmogljivejših od osebnih računalnikov.

Zmogljivejši model Lumia 720 (razvojna oznaka Fame) za prikazovanje slik uporablja zaslon s 4,3-palčno (10,9-centimetrsko) diagonalo in tehnologijo ClearBlack, ki je odporen na praske in prilagojen uporabi na sončni svetlobi. Tekoče poganjanje operacijskega sistema Windows Phone 8 in nameščene programske opreme zagotavljata 2-jedrni procesor Qualcomm frekvence enega gigaherca in sistemski pomnilnik kapacitete 512-megabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov, medtem ko je za zajem fotografij in videoposnetkov na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk. Kakovostne videokonference pa zagotavlja spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk.

Cenovno ugodnejši pametni mobilni telefon Nokia Lumia 520 ima za prikaz slik na voljo 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon, ki ga je mogoče uporabljati tudi v navezi s povsem običajnimi rokavicami. Strojna oprema novinca zajema 2-jedrni procesor frekvence enega gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512-megabajtov in vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti prostora, ki je razširljiv preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 5-milijonov točk.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku