Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
Programska oprema
08.04.2024 10:00

Deli z drugimi:

Share

Po novem lahko ChatGPT uporabljamo brez računa

OpenAI ukinja nujno registracijo računa in tako odpira ChatGPT za vse uporabnike. Bo pa registracija še vedno nujna recimo za DALLE-3, katerega uporaba je še vedno plačljiva. “To uvajamo postopoma z namenom, da bi bila umetna inteligenca dostopna vsakomur, ki ga zanimajo njene zmožnosti,” je OpenAI zapisal v objavi na blogu.

Odkar je bil ChatGPT prvič predstavljen konec leta 2022, so se morali zainteresirani uporabniki prijaviti v račun OpenAI. Klepetalni robot se je izkazal za izredno priljubljenega in ChatGPT je postal ena najhitreje rastočih storitev doslej. Podjetje je nato dodalo plačljive naročnine za dostop do ostalih produktov, kot so DALL-E 3 in naprednejši modeli. Uporabniki bodo tako še vedno potrebovali račun za shranjevanje in pregledovanje zgodovine klepetov, skupno rabo klepetov in glasovne pogovore.

OpenAI poroča, da več kot 100 milijonov ljudi v 185 državah tedensko uporablja ChatGPT. Sledilnik spletnega prometa SimilarWeb pa je objavil, da ChatGPT z ocenjenimi 1,6 milijarde obiskovalcev v februarju ostaja najbolj obiskani klepetalni robot, čeprav tudi Googlov Gemini počasi pridobiva zagon. Se je pa promet ChatGPT-ja nekoliko zmanjšal glede na najvišje vrednosti, dosežene maja 2023, ko je ocenjeno število obiskov preseglo 1,8 milijarde.

OpenAI dodaja, da je uvedel “dodatne zaščitne ukrepe glede upravljanja z vsebino”, vključno z blokiranjem pozivov v širšem naboru kategorij. Zaenkrat še ni jasno, kaj točno so te kategorije. Bo pa še vedno na voljo možnost zavrnitve usposabljanja modelov – tako da bodo lahko uporabniki ChatGPT-ja sami izbirali, ali se sme njihova dejavnost uporabiti za usposabljanje modelov OpenAI.

Medtem pa ostali produkti podjetja OpenAI, kot sta na novo napovedana storitev glasovnega kloniranja umetne inteligence Voice Engine in platforma za ustvarjanje videov Sora, ostajajo na voljo le omejenemu številu uporabnikov in partnerjev ter niso del ugodnosti, ki jih prinaša račun OpenAI.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca ChatGPT


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več