Igre
03.01.2020 23:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po 25 letih našel igro, ki jo je ustvaril kot otrok

Igra je bila razvita na Tandy 1000 TL/2, klonu IBM PC-ja.
Igra je bila razvita na Tandy 1000 TL/2, klonu IBM PC-ja.

Rick Brewster je danes najbolj znan kot avtor brezplačnega grafičnega urejevalnika Paint.NET, v mladih letih pa je bil zagrizen ljubitelj in izdelovalec računalniških iger. Ena takšnih stvaritev je bila The Golden Flute 4: The Flute of Immortality, ki jo je izdelal pri pičlih 12 letih. Toda edini izvod svoje RPG-jevke je takrat poslal bratrancu na drugi strani ZDA in ves čas živel v prepričanju, da igre ne bo videl nikoli več.

Tik pred božičem pa je Rick svoj izgubljeni mladinski projekt zagledal med prenosom retro entuziasta Macaw45 na platformi Twitch. Četudi streamer obskurnih DOS iger nad izdelkom ni bil pretirano navdušen, je poskrbel za mali božični čudež, ki je Brewsterju narisal nasmeh na obraz. Ta je svoje navdušenje delil s sledilci na Twitterju in pojasnil, da je igro ustvaril leta 1994, ko se je začel zanimati za programiranje.

Čeprav ni znano, kdo točno je The Golden Flute 4 obudil od mrtvih, Rick meni, da jo je njegov bratranec najbrž nekoč naložil na splet, saj se je znašla v zbirki DOS kreacij v spletnem arhivu. Če vas zanima, kako najdena igra izgleda, jo lahko s pomočjo DOSBox emulatorja preizkusite na naslovu: https://archive.org/details/msdos_shareware_fb_GFLUTE4


Prijavi napako v članku