Računalništvo, telefonija
31.01.2011 11:53
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Playstation 3 podlegel že drugič

Po resnih varnostnih grožnjah, so si pri Sonyu zadali, da bodo problem hitro in enostavno rešili že z naslednjo nadgradnjo konzole.
Po resnih varnostnih grožnjah, so si pri Sonyu zadali, da bodo problem hitro in enostavno rešili že z naslednjo nadgradnjo konzole.

Potem ko je Geohotova pustolovščina dobila sodni epilog, so pri Sonyu obljubili, da bodo kmalu zakrpali luknje v varnostnem sistemu igralne konzole PlayStation 3. Kljub pripombam nekaterih neznanih virov, da je to praktično nemogoče, je Sony kaj kmalu izdal novo nadgradnjo programske opreme za PlayStation 3 in sicer pod številko 3.65, katera naj bi zaščitila avtorske aplikacije in blokirala piratstvo.

Na žalost ne za dolgo. Majhen varnostni popravek, ki dodaja nov šifrirni ključ in vsakomur brez zadnje nadgradnje blokira dostop PSN-ja, ni preživel napada hekerjev. Wii heker Youness Alaou, znan kot KaKaRoToKs (moramo priznati, da so tile resnično ustvarjalni z nadimki), je kar preko Twitterja objavil, da mu je že uspelo odpakirati nov firmware in posledično dokopati do podpisnih ključev.

Kmalu po objavi, so Younesseu blokirali račun na GitHub-u, kjer je imel shranjene datoteke. Torej, boj se nadaljuje.


Prijavi napako v članku