Računalništvo, telefonija
31.03.2017 15:58
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Platforma, ki olajša upravljanje delovnih procesov

Platforma, ki olajša upravljanje delovnih procesov
Platforma, ki olajša upravljanje delovnih procesov

Prisotni so v vsakem podjetju. Govorimo o zamudnih delovnih procesih, zaradi katerih se lahko ustavi celotna delovna veriga. Zaradi njih prihaja do (pre)poznih sprejemanj pomembnih odločitev, do neučinkovitosti in navsezadnje tudi do poslovne izgube. Vsemu temu pa se je mogoče z ustreznimi postopki in orodji tudi izogniti. Prva stvar, ki pomaga pri tem, so jasno določene delovne naloge in postavitev urnika. Druga stvar, ki to omogoča, pa so platforme za upravljanje delovnih procesov, med katerimi še posebej izstopa rešitev DocuWare Workflow Manager. Gre za platformo, s katero lahko tudi najbolj kompleksne procese preoblikujete v strukturiran digitalni potek dela.

Jasno določene naloge vodijo do dobro strukturiranega delovnega procesa

S platformo za upravljanje delovnih procesov DocuWare Workflow Manager bo vedno jasno, kako si sledijo naloge in kje se je kaj zataknilo. Dodeljevanje nalog in načrtovanje delovnega procesa, pa je pri tej programski opremi zelo enostavno opravilo: preprost grafični vmesnik namreč omogoča nastavljanje nalog kar preko sistema povleci-in-spusti, potem pa jih tudi samodejno poveže med sabo, tako da na koncu tvorijo celoto delovnega procesa. Naloge v delovnem procesu je sicer mogoče razporediti premočrtno po sistemu korak za korakom, ali pa vzporedno, tako da lahko več nalog poteka hkrati.

Tako lahko na primer definirate, da morajo določen dokument oziroma fakturo podpisati vsaj tri osebe v delovnem procesu, preden gre ta naprej. Ali pa določite izjeme oziroma posebne pogoje, da bo naloga lahko opravljena. Primer: Fakture, ki nosijo višji znesek od 5.000 evrov, mora vedno najprej odobriti uprava.

Reprezentativna pravila s tem zagotavljajo, da nobeno opravilo ne ostane nedokončano, tudi če določenega zaposlenega ni na delovnem mestu. S pomočjo e-poštnih sporočil se proces nikoli ne stavi, tudi če uporabniki platformo DocuWare Workflow Manager uporabljajo le občasno.

Prednost avtomatiziranega poteka dela

Hkrati pa DocuWare Workflow Manager ponuja možnost popolnoma avtomatiziranega delovnega processa. V programu se na primer lahko nastavi, da samodejno identificira podvojene dokumente oziroma fakture in pošlje sporočilo odgovornim. Prav tako pa program omogoča enostaven prenos podatkov v druge računovodske aplikacije. Ta se v tem primeru samodejno napolni s podatki, ki so zbrani in preneseni iz platforme DocuWare Workflow Manager.

Več informacij o digitalnem upravljanju delovnih procesov in platformi DocuWare Workflow Manager, si lahko preberete tukaj, spodaj pa si lahko ogledate tudi videoposnetek o tem, kako deluje procesiranje elektronskih faktur in kako DocuWare Workflow Manager optimizira poslovanje podjetja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

shopi.eu, PAB d.o.o.

Kranjska cesta 14, 4202 Naklo, Tel: 04 257 51 50
Podjetje se ukvarja z zastopanjem in prodajo tujih blagovnih znamk. Več

OTEL d.o.o.

Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik, Tel: 041 505 323