Računalništvo, telefonija
16.02.2004 16:55
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Plačilo goriva prek mobilnega telefona

Na Petrolovih bencinskih servisih bo odslej gorivo mogoče plačevati tudi prek mobilnega telefona. Gre za tehnološko novost, ki sta jo skupaj razvili družbi Petrol in Mobitel. Razvili so povsem novo informacijsko rešitev, s katero so uporabnikom plačilne kartice Magna za občane, ki so hkrati tudi uporabniki omrežja Mobitel GSM/UMTS, omogočili plačevanje goriva prek mobilnega telefona. Gre za popolnoma enostaven in varen postopek, ki bo prenekateremu obiskovalcu Petrolovih bencinskih servisov prišel še kako prav.
Za uporabo storitve, ki je sicer namenjena vsem generacijam, se z izpolnitvijo zahtevka, ki je na voljo na Petrolovih bencinskih servisih, že v danem trenutku lahko registrirajo vsi imetniki občanske kartice Magna, ki so hkrati tudi uporabniki Mobitelovega omrežja. Enako kot registracija je preprost tudi sam postopek plačevanja. Po opravljenem točenju goriva kupec pokliče na telefonsko številko (031, 041, 051) 183 555. Identificira se prek kode uporabljenega točilnega agregata in PIN kode svoje kartice Magna, k čemur ga povabi avtomatski odzivnik, ki ga vodi tudi skozi vse nadaljnje korake plačevanja. Postopek je sklenjen z SMS sporočilom o uspešno opravljeni transakciji. Enako kot vsa ostala plačila s kartico Magna je kasneje tudi ta transakcija zabeležena v rednem mesečnem Magna izpisku.


Se nam obetajo tudi nove oznake bencinskih črpalk?

V danem trenutku sta s tankomati opremljena dva ljubljanska bencinska servisa, na Celovški in na Viču, do konca letošnjega leta pa jih bo po bencinskih servisih v večjih slovenskih mestih in ob avtocestnem križu uporabnikom na voljo že več kot sto.


Prijavi napako v članku