Telefoni
04.06.2021 08:06

Deli z drugimi:

Share

Plačilnemu sistemu LG Pay so šteti dnevi!

Plačilni sistem LG Pay bo prenehal delovati še pred koncem letošnjega leta.
Plačilni sistem LG Pay bo prenehal delovati še pred koncem letošnjega leta.

Čeprav je bilo podjetje LG Electronics v zadnjem času zelo aktivno na področju mobilne telefonije, so se vodilni na žačetku letošnjega aprila vseeno odločili, da se s tega področja umaknejo. Odločitev sicer ni presenetila, saj je LG na tem področju v zadnjih šestih letih beležil velike izgube. V omenjenem obdobju je podjetje LG Electronics izgubilo kar preračunanih 3,8 milijarde evrov. Vodstvo je vseeno upalo, da se bo letos trend obrnil na bolje, a se žal ni.

Podjetje LG bo še vedno tržilo pametne mobilne telefone do razprodaje vseh zalog. Še nekaj let bosta kupcem zagotavljana podpora in nadgradnja programske opreme. Natančno obdobje podpore se bo od trga do trga razlikovalo. Postopno opuščanje oddelka za mobilne telefone bi moralo biti zaključeno do konca julija, delovna sila pa naj bi bila razporejena na druga področja. Žal pa se bo skupaj s pametnimi mobilnimi tefloni LG moral posloviti tudi plačilni sistem LG Pay.

Trenutno še ni znano, kdaj bo plačilni sistem LG Pay prenehal delovati. Odpis sicer priljubljene storitve naj bi bil opravljen v teku letošnjega leta. Storitev LG Pay seveda ne bo ukinjena z vse uporabnike hkrati, ampak se bo to zgodilo postopoma. Več informacij o ukinitvi storitve LG Pay naj bi podjetje LG Electronics razkrilo še pred pričetkom letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku