Operacijski sistemi
03.08.2012 23:06
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pirati izmaknili končno različico sistema Windows 8

Končna različica operacijskega sistema Windows 8 je že na voljo za prenos!
Končna različica operacijskega sistema Windows 8 je že na voljo za prenos!

Dolge lovke programskega piratstva sežejo povsod. Pred njimi niso varni niti programi, ki jih programske hiše še niso dale na trg. To se je nedavno lepo pokazalo na težko pričakovanem operacijskem sistemu Windows 8 RTM, ki ga je Microsoft poslal vodilnim proizvajalcem osebnih in prenosnih računalnikov. Le dan za tem je namreč ta zašel na vse večje odjemalce datotek torrent, kot je na primer The Pirate Bay.

Programski pirati so končno različico operacijskega sistema Windows 8 po vsej verjetnosti izmaknili pri enem izmed vodilnih proizvajalcev osebnih in prenosnih računalnikov. Na svetovnem spletu se je namreč pojavila 64-bitna različica sistema Windows 8 Enterprise N, ki je namenjen večjim poslovnim uporabnikom. Oznaka »N« pa pomeni, da novost nima nameščenega predvajalnika večpredstavnostnih vsebin Windows Media Player. Ta različica Oken 8 je namenjena evropskemu trgu, saj je omenjen predvajalnik prepovedala Evropska komisija v protimonopolni tožbi iz leta 2004.

Navadnim smrtnikom bo Windows 8 na voljo šele 26. oktobra oziroma v prvi polovici avgusta, če se bomo odločili za nakup novega računalnika. Po 14. avgustu bodo končno različico Oken 8 prejeli še uporabniki portala MSDN ter IT strokovnjaki in organizacije, ki imajo dostop do portala TechNet. V drugi polovici avgusta (natančneje 16. avgusta) bo novi Microsoftov operacijski sistem dosegljiv še tistim, ki imajo z Microsoftom sklenjeno pogodbo Microsoft Software Assurance. Na ta dan bodo do Oken 8 imeli dostop še tisti s certifikatom Microsoft Partner Network. Windows 8 bo članom paketa Microsoft Action Pack Providers (MAPS) na voljo 20. avgusta. Lastniki paketa Volume License brez Software Assurance bodo lahko Windows 8 kupili preko portala Microsoft Volume License Resellers šele 1. septembra.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku