Strojna oprema
15.01.2008 10:26
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pinnacle Systems poenostavil prenos video vsebin

Družba Pinnacle Systems, Inc., oddelek za uporabnike družbe Avid Technology, Inc., je naznanila Pinnacle® Video Transfer, inovativno napravo, ki zajema analogni signal na katerokoli USB 2.0 shranjevalno napravo brez uporabe osebnega računalnika. S pritiskom na gumb lahko uporabniki z malo ali nič tehničnega znanja začnejo neposredno zajemanje signala iz televizije, DVD predvajalnika, PVR naprave, video kamere ali set-top box naprave na Apple® iPod® Video, iPod nano (3. generacija), iPod classic, Sony® PSP™, Sony PSP slim, USB flash pogon ali USB trdi disk. Za vsako priključeno napravo lahko uporabnik izbira med tremi različnimi nivoji, ki spremenijo kakovost video posnetkov in dejansko velikost video datotek.

“Današnji uporabniki, ki so veliko na poti, so pokazali veliko zahtevo po rešitvi, ki omogoča prenašanje video vsebin na poti, ” pravijo pri Peddie Research (JPR), vodilnem tržnem raziskovalnem podjetju iz Tiburon, CA. “Z možnostjo prenosa video posnetkov brez uporabe PC računalnika, prenosna naprava družbe Pinnacle ponese video prenos na popolnoma nov nivo.”

Naprava ponuja priročnost “kadarkoli in kjerkoli”. Pinnacle Video Transfer strojna oprema je idealna za ljudi, ki želijo uživati v TV oddajah in osebnih video posnetkih na iPod Video, PSP napravah ali pa jih želijo shraniti na USB pogon za arhiv ali poznejši ogled. S snemanjem brez osebnega računalnika se bo majhna naprava prikupila ljudem, ki želijo prenesti posnetke iz video kamere na prenosno USB napravo, kadar niso doma. Uporabniki z osebnimi posnetki na VHS, Hi8 ali VHS-C kasetah lahko Pinnacle Video Transfer uporabijo za izdelavo digitalne kopije na USB 2.0 trdi disk za varno shranjevanje – brez uporabe zapletene PC programske opreme. Pinnacle Video Transfer ponuja ljudem, ki igrajo video igre, enostaven način za zajem seje v digitalni zapis, ki ga lahko pozneje uredijo na PC računalniku.

“S Pinnacle Video Transfer napravo zajemanje video posnetkov in prenos še nikoli nista bila tako preprosta,” pravi Tanguy Leborge, podpredsednik svetovnega marketinga družbe Pinnacle Systems. “Možnost prenosa video posnetkov na iPod, PSP ali USB napravo brez potrebe kopiranja datotek na PC, je dodatna prednost, ker prihrani dragoceni čas in prostor na trdem disku. Zaradi zajemanja brez PC računalnika in majhne mere je naprava priročna rešitev za ljudi, ki so veliko na poti.”

Video posnetki se zajemajo v H.264 zapisu, visokozmogljivem stiskalnem multimedijskem zapisu, ki ga podpirajo iPod predvajalniki in PSP naprave. Ta lastnost odstrani potrebo po časovno zahtevnemu pretvarjanju. Poznana tudi kot Advanced Video Codec (AVC) specifikacija ali MPEG 4-Part 10, H.264 stiskanje družbe Pinnacle ustvari visokokakovostne video posnetke, ki so stisnjene dva do trikrat učinkoviteje od MPEG-2 standarda, ki se uporablja na DVD video nosilcih. S pritiskom na gumb lahko uporabniki enostavno izberejo kakovost za vsak posnetek (dobra, boljša, najboljša). Ko je izbrana najboljša kakovost, se video posnetki zajemajo v ločljivosti do 720×480/576 (NTSC/PAL/SECAM).

Naprava, ki meri le 12,3 x 6,7 x 2,3 cm, ima več vhodnih priključkov, vključno z S-Video, kompozitnim in analognim stereo zvočnim vhodom. Z nakupom dodatnih kablov lahko Pinnacle Video Transfer uporabimo za polnjenje iPod ali PSP baterije med video prenosom.

Cena in dostopnost
Pinnacle Video Transfer bo na voljo od 15. januarja 2008 preko Pinnacle Systems spletne strani, kot tudi preko pooblaščenih prodajalcev za priporočeno ceno 139 €. Poleg Pinnacle Video Transfer naprave vsebuje celoten komplet še tri RCA avdio/video kable, Scart v RCA OUT adapter, 110v-230v vir napajanja in hitri vodič.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več