Triki in nasveti
08.02.2012 10:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako brezplačno do dodatnih gigabajtov prostora na Dropboxu?

Na spletni storitvi Dropbox lahko brezplačno koristimo do 10 gigabajtov prostora!
Na spletni storitvi Dropbox lahko brezplačno koristimo do 10 gigabajtov prostora!

Dropbox je zelo uporabna spletna storitev, ki omogoča, da izbrane mape v realnem času sinhroniziramo s storitvijo računalništva v oblaku. Mape oziroma dokumenti so nam na ta način na voljo kjerkoli in kadarkoli. Ob registraciji uporabniškega računa na Dropboxu prejmemo dva gigabajta prostora. Na srečo lahko razpoložljivi prostor razširimo na sila enostaven način, in sicer na kar vrtoglavih 4,5 gigabajtov.

Dodaten prostor pridobimo tako, da najprej namestimo poskusno inačico odjemalca Dropbox različice 1.3.13 (http://goo.gl/fslNZ – za Windows). Ta je opremljena s funkcionalnostjo samodejne sinhronizacije slik iz prenosnih medijev. Takoj ko bomo na računalnik priključili zunanji pomnilniški medij (pomnilniški ključ USB, zunanji disk, digitalni fotoaparat, mobilni telefon in podobno), na katerem bodo slikovne datoteke, nam bo program samodejno ponudil možnost njihovega prenosa v mapo Dropbox. S tem bomo nemudoma pridobili dodatnih 500 megabajtov prostora. Za vsakih 500 megabajtov slik ali videoposnetkov, ki jih bomo na ta način prenesli, se nam bo prostor povečal za dodatnih 500 megabajtov, in sicer do največ 4,5 gigabajte. Dodatna kapaciteta nam bo ostala tudi v primeru, če bom vse datoteke izbrisali.

Dodaten prostor na spletni storitvi Dropbox lahko pridobimo še na način, da k storitvi privabimo nove člane (prijatelje) ali kar sami sebe (z uporabo »lažnih« elektronskih naslovov). Za vsakega novega uporabnika bomo pridobili dodatnih 250 megabajtov prostora. Na ta način lahko pridobimo do osem gigabajtov (32 povabljenih prijateljev). To pomeni, da bomo s tem imeli na voljo skupno kar 10 gigabajtov prostora.

Študenti za vsakega novega uporabnika pridobijo kar 500 megabajtov prostora. S tem si lahko razpoložljiv prostor na svetovnem spletu povečajo za 16 gigabajtov oziroma na skupno 18 gigabajtov. Za to uporabniki potrebujejo elektronski naslov z domeno .edu. Nekateri slovenski uporabniki Dropboxa zagotavljajo, da lahko za vsakega novega člana pridobimo dodatnih 500 megabajtov prostora tudi v primeru, da se registrirano z elektronskim naslovom z domeno uni-lj.si. Upajmo da je temu tako tudi v praksi. V nasprotnem primeru se bomo morali zadovoljiti z 10 gigabajti prostora. Tudi to ni slavo, a ne?


Prijavi napako v članku