Hi-fi sistemi
03.12.2012 13:38

Deli z drugimi:

Share

Philipsova svetila pobirajo nagrade

Philipsova svetila so na prestižnem natečaju iF Awards, ki nagrajuje izjemne oblikovalske dosežke s področja dizajna, embalaže in komuniciranja izdelkov, skupno prejela kar 12 nagrad. Od tega je bila z 9 nagradami okronana celotna linija svetil Philips, 3 nagrade pa sta si prislužili liniji svetil pod blagovno znamko Lirio by Philips - Cielo in Balanza, ki sta pri nas na voljo v novem salonu Svetila Philips v Ljubljani. Slednja je prejela tudi najbolj zaželeno Zlato nagrado iF.
Philipsova svetila pobirajo nagrade
Philipsova svetila pobirajo nagrade

Nagrade iF Awards so namenjene obeleženju izjemnih mednarodnih oblikovalskih del, ki izkazujejo odličnost v dizajnu, materialih, embalaži in komuniciranju. Letos je na natečaju sodelovalo 1605 udeležencev iz 48 različnih držav, ki so skupno prijavili 4.322 izdelkov.

Med nagrajenimi izdelki so bila tudi Philipsova svetila, ki so skupno prejela kar 12 nagrad. Največ pozornosti pa sta pri žiriji natečaja iF Awards poželi liniji svetil Philips by Lirio Cielo in Philips by Lirio Balanza.

Philips by Lirio Balanza

Linijo svetil Philips by Lirio Balanza je žirija nagradila z najbolj prestižno Zlato nagrado iF, svojo odločitev pa je pospremila s komentarjem: “Raje, kot da bi nastopila kot diva, ta svetilka ustvari občuten vtis, ko zasije s preprostimi, jasnimi in minimalističnimi oblikami. Dizajn je tako preprost in nevsiljiv, da že nasprotje eksperimentalnim trendom in si s tem prisluži dvojne točke.” Linijo sestavljajo namizne in talne svetilke, ki jih odlikuje elegantna preprostost in izjemni svetlobni učinki.

Pri zunanjem izgledu svetil se je Philipsova skupina strokovnjakov posvetila predvsem ne-vidnosti vseh tehničnih komponent. Tako je nastala večna ikonska oblika različnih velikosti na kovinskem držalu. Celoten dizajn zaokrožujejo še matirane peskane steklene plošče, ki ustvarjajo toplo, razpršeno svetlobo. Linija Philipy by Lirio Balanza je na voljo v dveh barvah – matirani beli in topli črno-rjavi antracitni.

Philips by Lirio Cielo

Med izdelki, nagrajenimi z nagrado iF, je s svojim dizajnom izstopala tudi linija Philips by Lirio Cielo, ki s svojo obliko podira vsa pravila klasičih arhetipov.

Linija se pohvali z osupljivim zlitjem tradicionalnih oblik, lahkih aluminijastih materialov in najnovejše tehnologije LED, ki zagotavlja brezčasen dizajn. Viseča svetila presenečajo z elegantnim tankim ovalnim dizajnom, ki v svojem ohišju skriva tehnologijo LED, kar ustvarja presenetljiv ‘vau!’ učinek, saj je svetilo popolnoma votlo. Lirio Cielo omogoča zatemnitev, odlikuje pa jo tudi energijska varčnost. Na voljo je v treh barvnih kombinacijah – v beli, črni in zlati.

Vsa omenjena svetila so – po naročilu – na voljo tudi v novem salonu Svetila Philips. Cena za svetilke linije Philips by Lirio Balanza se giblje med 260 in 640 EUR, cena za svetilko Philips by Lirio Cielo pa je 1280 EUR.

Vas zanima več iz te teme?
hišni kino

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več