Triki in nasveti
26.08.2011 11:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet najboljših brezplačnih programov za Windows

Kateri brezplačen program vam je najbolj pri srcu?
Kateri brezplačen program vam je najbolj pri srcu?

Če je program brezplačen, to še ne pomeni, da je neuporaben. To velja tudi v primeru, da uporabljamo plačljivi operacijski sistem Windows. V nadaljevanju si poglejmo, kateri brezplačni programi za Okna nam bodo olajšali vsakdanje delo z osebnim in prenosnim računalnikom.

1. Fences

Mnogi uporabniki Oken menijo, da je to najboljši program vseh časov. Fences je elegantna, preprosta in hitra programska rešitev, s pomočjo katere lahko v trenutku uredite namizja vašega operacijskega sistema Windows. Program namreč omogoča, da ikone, datoteke, mape, slike, povezave do spletnih strani in podobno uredite v skupine oziroma v predalčke. Te predalčke lahko po želji spreminjate, dodajate nove, jih brišete, jim spremenite barvo, jih skrijete in še bi lahko naštevali. Uporaben program je na voljo na spletni strani http://goo.gl/08Shd.

2. Malwarebytes Anti-Malware

Če ste postali žrtev delovanja škodljivih programskih kod, vam je pisan na kožo program Malwarebytes Anti-Malware. Ta je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/ZYFOZ in je kos celo najbolj trdovratnemu škodljivemu programju, kot so na primer trojanski konji. Ker programa ni potrebno namestiti, ga lahko hranimo kar na pomnilniškem ključu USB in ga zaženemo po potrebi.

3. SoftMaker Office 2008

Pisarniški paket SoftMaker Office 2008 ima dve ključni prednosti pred Microsoftovim Officom, in sicer hitrost ter ceno. Takoj zatem, ko je podjetje SoftMaker najavilo pisarniški paket Office 2010, je starejša različica na voljo povsem brezplačno. Program, ki vključuje napreden urejevalnik besedil, preglednic in predstavitev, je na voljo na naslovu http://goo.gl/YAdyg.

4. TeamViewer

TeamViewer je odlična programska oprema za deljenje namizja. To ne preseneča, saj ponuja še možnost oddaljenega dostopa za oddaljeno pomoč. Tu ni pomembno ali nastopate v vlogi tistega, ki pomoč nudi, ali tistega, ki pomoč prejema. Oddaljen dostop je namreč tisočkrat boljši za reševanje težav kot telefon. Program TeamViewer je na voljo tako za osebne in prenosne računalnike kot mobilnike Android in iOS.

5. WizMouse

Program WizMouse bi morali imeti nameščen vsi, ki uporabljajo operacijski sistem Windows. Ta namreč pripomore k temu, da lahko uporabljamo kolešček miške ne glede na to, kje se nahaja kazalec. Operacijski sistemi Windows lahko tu kar hitro zatajijo. Program WizMouse je brezplačno na voljo na naslovu http://goo.gl/W6OD4.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več