Računalništvo, telefonija
20.08.2010 08:42

Deli z drugimi:

Share

Pet milijard naprav z dostopom do svetovnega spleta

Ponudniki ponujajo vse več mobilnih storitev.
Ponudniki ponujajo vse več mobilnih storitev.

Če gre verjeti raziskavi, ki jo je opravila priznana raziskovalna agencija IMS Research, ima danes dostop do svetovnega spleta že več kot pet milijard elektronskih naprav. Večina teh naprav se nahaja v industrijsko najbolj razvitih državah. Največ novih aparatov z dostopom do svetovnega spleta je bilo kakopak prodanih v državah v razvoju. Med temi najbolj izstopajo države z velikim številom prebivalcev, kot so Indija, Brazilija, Rusija in Kitajska.

Raziskovalna agencija IMS Research pričakuje, da se bo število naprav z dostopom do svetovnega spleta do leta 2020 povzpelo na kar 20 milijard. Med njimi naj bi prevladovali prenosni in osebni računalniki, pametni mobilni telefoni, tablični računalniki in televizorji. Pomembno mesto bodo zasedali tudi avtomobili, ki bodo ponujali povezavo v svetovni splet.

Pri tem velja še omeniti, da bo precejšen del naprav svetovni splet pravzaprav potrebovalo le za medsebojno izmenjevanje podatkov. Tu bo šlo predvsem za nadzorne sisteme, sisteme javne varnosti, naprave za upravljanje prometa, sisteme za parkirne prostore in podobno.


Prijavi napako v članku