Triki in nasveti
23.08.2011 11:01
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet ključnih trikov za Windows Phone 7

Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 ima zvrhan koš »skritih« funkcionalnosti!
Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 ima zvrhan koš »skritih« funkcionalnosti!

Ste pred kratkim kupili svoj prvi pametni mobilni telefon s prednameščenim Windows Phone 7? Če je temu tako, po vsej verjetnosti prvič uporabljate najnovejši Microsoftov mobilni operacijski sistem. Z namenom, da bi lahko učinkoviteje uporabljali novi aparat, vam v nadaljevanju predstavljamo pet ključnih trikov, ki bi jih moral imeti v mezincu vsak uporabnik mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7.

1. Kalkulator 3-v-1

Če mobilnik držimo v navpičnem položaju, imamo na voljo le osnovni kalkulator. Če mobilnik obrnemo v vodoraven položaj, se nam na zaslonu prikaže tako imenovani znanstveni kalkulator.

2. Uporaba fotoaparata pri zaklenjenem mobilniku

Pogosto se zgodi, da fotoaparat potrebujemo ravno v trenutku, ko je pameten mobilni telefon »zaklenjen«. Na srečo lahko pri mobilnikih Windows Phone 7 hiter posnetek naredimo tako, da pritisnemo in tri sekunde držimo gumb za fotoaparat.

3. Odstranitev in preureditev aplikacij

Za odstranitev aplikacije iz začetnega zaslona zadošča, da jo pritisnemo in zadržimo. Nato kliknemo na ikono, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu. Za preureditev aplikacijo kliknemo, počakamo in jo prenesemo na želeno mesto.

4. Dodajanje kontaktov in spletnih strani na začetno stran

Če določeno spletno stran obiščete večkrat dnevno (na primer Računalniške novice) ali večkrat kličete eno in isto osebo, ju lahko brez večjih težav dodate na začetno stran. Za spletno stran zadošča, da poiščemo tri pike, ki se nahajajo na dnu strani, nanje kliknemo in izberemo “Pin to start“. Za dodajanje kontaktov na prvo stran je potrebno odpreti meni “People“, klikniti in zadržati želen kontakt ter izbrati “Pin to start“.

5. Priklic dodatnih možnosti

Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 ima dve edinstveni funkcionalnosti, in sicer tri pike in dolg pritisk. Tri pike najdemo praktično v vsaki aplikaciji in so zelo priročne, saj nam dajo možnost dostopa do polnega seznama dodatnih možnosti. Dolg pritisk je enakovreden desnemu gumbu miške. Ta omogoča tudi dostop do dodatnih elementov (na primer v koledarju).

Poznate še kakšen zalo uporaben trik, ki smo ga izpustili? Zaupajte nam jih v komentarju in mi jih bomo vključiti v naslednjem prispevku!


Prijavi napako v članku