Strojna oprema
04.11.2005 11:18
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pelcove video nadzorne kamere na poti čez Atlantik

Jadralca Kristian Hajnšek in Andraž Mihelin sta dva izmed dvainsedemdesetih tekmovalcev, ki so te dni v Salvadorju de Bahia v Braziliji zaključili regato Transat 2005. Andraž se je uvrstil na 12., Kristian pa na 20. mesto. Na poti čez Atlantik so ju spremljale štiri Pelcove video nadzorne kamere, ki so bile nameščene na njunih dveh jadrnicah razreda Open 6.50. Iz materiala, ki je bil posnet v 28-tih dneh regate, bo nastal tudi dokumentarni film.

Na vsaki jadrnici sta bili nameščeni po dve kameri, s katerima sta Kristian in Andraž snemala celotno dogajanje. Kamera, ki je bila montirana na jambornem križu, je od zgoraj navzdol snemala dogajanje na krmi, druga kamera pa je bila nameščena na krmi in je snemala aktivnosti na premcu in krmi. Kot je povedal Andraž Mihelin, so se kamere izkazale za neuničljive in že v prvi etapi regate sta Kristian in Andraž posnela za 11 kaset materiala, v drugi etapi, ki je bila trikrat daljša od prve, pa se je snemalnega materiala nabralo še mnogo več. Iz posnetega materiala bo v sodelovanju z RTV Slovenija nastal tudi dokumentarni film o regati.

Pelcove kamere so primerne za najrazličnejše zahteve in varnostno nadzorne rešitve. Uporabne so tako v težki industriji, na naftnih ploščadih, kot tudi v igralnicah in bankah, za nadzor prometa in na mnogih drugih področjih. Podjejte Pelco ima razvite rešitve za najrazličnejšo uporabo nadzornih kamer, ki zagotavljajo zanesljivo delovanje tudi v najtežjih svetlobnih in vremenskih pogojih, zato se je tudi v primeru regate Transat 2005 robustno in vodoodporno ohišje Pelcovih kamer izkazalo za pravo izbiro.


Prijavi napako v članku