Prenosni računalniki
06.08.2011 12:46
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pandigital v kratkem na trgu s kar tremi novimi tabličnimi računalniki

Pandigital Planet
Pandigital Planet

Trg tabličnih računalnikov bo v letošnjem poletju bogatejši še za tri nove izdelke. Podjetje Pandigital je namreč napovedalo prihod treh novih tabličnih računalnikov s 7-palčnim (17,8 centimetra) zaslonom z resolucijo 800 x 480 ter procesorjem A9 Cortex, poimenovanih kot Star, Nova in Planet.

V model Star je vgrajenih 256 megabajtov RAM pomnilnika, dva gigabajta velik trdi disk, stereo zvočnika, mini USB vrata, mini HDMI izhod, reža za microSD kartice ter 802.11 b/g/n WiFi. Programsko opremo pri njem zastopa operacijski sistem Android 2.2 (Froyo).

Modela Planet in Nova bosta uporabnikom prav tako ponujala režo za microSD kartice, 802.11 b/g/n WiFi ter stereo zvočnika, obenem pa omogočata tudi priklop USB 2.0 naprav. Planet ima naložen dva gigabajtni trdi disk, Nova pa štiri gigabajtnega. Razlikujeta se tudi po tudi v operacijskem sistemu. Na model Planet je namreč naložen operacijski sistem Android 2.2 (Froyo), Na model Nova pa Android 2.3 (Gingerbread).

Vsi trije modeli bodo uporabnikom cenovno zelo dostopni. Model Star bo na voljo za preračunanih 110 evrov, modela Planet in Nova pa za preračunanih 131 evrov. Vsi zainteresirani kupci bodo po njih lahko posegli že v zelo kratkem času. Po napovedi podjetja Pandigital bodo na prodajnih policah v tednu ali dveh.


Prijavi napako v članku