Fotoaparati in kamere
11.07.2011 13:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Panasonic LUMIX Phone: Kompaktni fotoaparat z mobilnikom

Je fotoaparat z mobilnikom zadetek v polno?
Je fotoaparat z mobilnikom zadetek v polno?

S pametnimi mobilnimi telefoni lahko že zajemamo fotografije, ki so kakovostno primerljive s kompaktnimi fotoaparati nižjega cenovnega razreda. Poleg tega so ti za zajemanje nepozabnih trenutkov nadvse priročni, saj jih imamo vedno ob sebi. Čeprav so fotoaparati mobilnikov opremljeni s slikovnimi tipali ločljivosti osem milijonov točk in več, ti žal še vedno ne zagotavljajo dovolj visoke svetlobne občutljivosti ob nizkem šumu. Zato za zajemanje fotografij mnogi še vedno prisegajo na kompaktne fotoaparate.

Ker danes brez mobilnih telefonov nam živeti ni, so se inženirji podjetja Panasonic odločili za nekoliko drugačen pristop. Ti so namreč pripravili vrhunski digitalni kompaktni fotoaparat, ki ga lahko uporabljamo še kot običajen mobilni telefon. Tu gre za fotoaparat LUMIX Phone, ki ga bo Panasonic kmalu pričel tržiti na Daljnem vzhodu. Zmogljiv aparat je opremljen s tipalom ločljivosti 13,2 milijonov točk, vgrajeno bliskavico, nepremično optiko velikosti 27 milimetrov in procesor VenusEngine za odpravljanje šumov.

Fotoaparat z mobilnilkom LUMIX Phone lahko zajema kakovostne videoposnetke do formata 720p. Pri tem mu je v pomoč še tehnologija MEGA O.I.S. za izničevanje tresenja rok (optični stabilizator slike). Ta je pripravljen na delo v manj kot sekundi. Vgrajeni mobilni telefon je opremljen z zaslonom VGA s 3,3-palčno oziroma 8,4-centimetrsko diagonalo, 300 megabajti vgrajenega pomnilnika in režo za pomnilniške kartice MicroSD. Tu najdemo še sprejemnik GPS ter brezžične povezave WiFi, HSDPA in Bluetooth.


Prijavi napako v članku