Računalništvo, telefonija
11.04.2017 06:29

Deli z drugimi:

Share

Pametno ogledalo Duo vas bo pustilo brez besed!

Pametno ogledalo bo zagotovo šlo v prodajo kot za stavo!
Pametno ogledalo bo zagotovo šlo v prodajo kot za stavo!

Skupina zanesenjakov iz zagonskega podjetja Duo Computer je pripravila nadvse zanimivo pametno ogledalo, ki vsaj po strojni in programski plati prekaša vse sorodne izdelke na trgu. Tu gre za napreden računalnik »ovit« v ogledalo, ki ga uporabnik pretežno krmili z uporabo glasovnih ukazov. Tu je na voljo celo digitalni asistent Albert, ki razpoznavava naravni govor, v pomoč pa mu je tudi spletna kamera s podporo za prepoznavo oseb oziroma uporabnikov. Celota pa služi tudi kot priročen sistem za internetne stvari v stanovanju, kot so pametni termostati in razsvetljava.

Pametno ogledalo podjetja Duo Computer je v osnovi računalniški sistem, ki je opremljen s posebnim na dotik občutljivim zaslonom z 68,6-centimetrsko (27-palčno) diagonalo, na njem pa je nameščen posebej prirejeni operacijski sistem HomeOS. Poleg tega so uporabniku na voljo aplikacije za nakup preko spretne trgovine, mogoče pa ga je povezovati tudi z drugimi internetnimi storitvami, in sicer prek vmesnikov API. Najlepše pri vsem tem pa je to, da je pametno ogledalo podjetja Duo Computer že mogoče naročiti v predprodaji.

Čeprav pametno ogledalo Duo Computer ponuja nadvse zanimive možnosti, ni pretirano drago. V predprodaji je za novost namreč treba odšteti »le« preračunanih 377 evrov. Ker gre tu šele za koncepti izdelka upajmo, da bo inženirjem uspelo novost ponuditi v prodajo kmalu.


Prijavi napako v članku