Telefoni
26.04.2010 15:54
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon s šestindvajsetjedrnim procesorjem

Mobilnik QderoPateo Ouidoo se po zmogljivosti lahko brez težav kosa celo z žepnimi računalniki!
Mobilnik QderoPateo Ouidoo se po zmogljivosti lahko brez težav kosa celo z žepnimi računalniki!

Nam nekoliko manj znano podjetje QderoPateo je skupaj s kitajskim proizvajalcem mobilnikov DaTang pripravilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon, ki je kos tudi najzahtevnejšim računalniškim opravilom. Mobilnik s tržno oznako Ouidoo ima namreč za preračunavanje podatkov na voljo izredno zmogljiv in energijsko varčen procesor s kar šestindvajsetimi sredicami.

Pametni mobilni telefon Ouidoo, ki po obliki spominja na mobilnik Palm Pre in uporablja grafični vmesnik, ki je na las podoben Microsoftovemu mobilnemu operacijskemu sistemu Windows Phone 7, za izris slik uporablja zaslon s 3,5-palčno oziroma 8,9-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 800 x 480 točk. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov, štiri gigabajte vgrajenega pomnilnika, razširljivega s pomočjo pomnilniških kartic microSD, brezžični povezavi Bluetooth in Wi-Fi, navigacijski sistem GPS, pospeškomer, digitalni kompas in še kaj bi se našlo.

Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na voljo kakovostni digitalni fotoaparat z ločljivostijo pet milijonov točk in nepogrešljivo bliskavico. Napolnjena baterija zagotavlja do 220 ur avtonomije v pripravljenosti. Pametni mobilni telefon QderoPateo Ouidoo bo na Kitajskem naprodaj v mesecu juliju. Zanj naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti med 330 evri in 420 evri. Novinec naj bi na Staro celino prispel najkasneje do jeseni.


Prijavi napako v članku