Računalništvo, telefonija
28.10.2018 06:37
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni fotoaparat brez zaslona in spominske kartice

Pametni fotoaparat Pixii bo na področje digitalne fotografije resnično prinesel nekaj nujno potrebne svežine.
Pametni fotoaparat Pixii bo na področje digitalne fotografije resnično prinesel nekaj nujno potrebne svežine.

Digitalne fotoaparate najdemo že na vsakem koraku, njihovo mesto pa vse bolj prevzemajo pametni mobilni telefoni, saj je kakovost slik že na ravni kompaktnih aparatov. Ker pa je trg digitalne fotografije postal dolgočasen, je francosko start-up podjetje poskrbelo za pripravo nadvse zanimivega izdelka. Ti so namreč pripravili pametni fotoaparat s prodajno oznako Pixii, ki nima ne zaslona, ne spominske kartice, kar pomeni, da vsaj navzven izgleda kot klasičen fotoaparat iz 90. let.

Pri francoskem start-up podjetju Pixii žal še niso razkrili maloprodajne cene ter ločljivosti in velikosti slikovnega tipala. Trenutno je znano le to, da bo novost opremljena s tipalom CMOS, z električnim sprožilcem, 12-bitno barvno lestvico, visokim dinamičnim razmerjem in občutljivostjo ISO od 100 do 6.400. Tu je na voljo še miniaturni zaslon OLED na vrhnjem delu ohišja, ta pa je namenjen le prilagajanju nastavitev, kot je na primer raven svetilnosti in drugih pomembnih nastavitev.

Za pomoč pri zajemanju fotografij bo majhno okno z 0,67-kratno povečavo, medtem ko bo za shranjevanje fotografij in videoposnetkov na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete od osem pa vse do 32 gigabajtov. Novost bomo lahko povezali s pametnim mobilnim telefonom preko brezžične povezave Bluetooth. Pri tem velja še omeniti, da bo digitalni fotoaparat Pixii polno združljiv z objektivi Leica M, ki so kompaktni in kakovostni, a po drugi strani tudi pregrešno dragi. Več podatkov o novincu pa naj bi bilo razkritih v prihodnjih nekaj tednih oziroma mesecih.


Prijavi napako v članku