Računalništvo, telefonija
22.12.2017 10:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne rešitve niso samo upravljanje senčil in svetil kot si večina predstavlja

Go4Panda nudi rešitev za pametne hiše, ki deluje zavarovanem, brezžičnem Z-Wave protokolu.
Go4Panda nudi rešitev za pametne hiše, ki deluje zavarovanem, brezžičnem Z-Wave protokolu.

V okviru rešitev za pametne hiše, ki temeljijo na platformi priznanega evropskega proizvajalca Fibaro, v Go4Panda uporabljajo različne možnosti povezovanja na obstoječe naprave v hiši, tako preko vtičnikov kot direktno preko aplikacijskega programskega vmesnika (API).

Osnovni element varnosti, ki se lahko povezuje na enotni vmesnik so seveda IP kamere. Trenutno je uradno podprtih več kot 130 modelov kamer priznanih proizvajalcev kot so npr. AirLive, Axis, D-Link, Edimax, Foscam, Grandstream, Hikvision, Linksys, Mobotix, Onvif, Sony, Vivotek,.. ipd. Rešitev je sicer zastavljena tako, da omogoča priklop praktično vseh IP kamer.


Direktno lahko povezujemo tudi različne alarmne centrale in varnostne rešitve (DSC, EnvisaLink, Satel, IP Bell, Helios, Mobotix). Tako se lahko kar preko aplikacije preveri status varnostnih območij priključen centrale.

Upravljamo lahko tudi različne varnostne ključavnice in domofone kot so npr. najnovejši FIBARO Intercom, DoorBird, POPP, Yale,…


Naslednji sklop naprav, ki jih je možno povezati na platformo so multimedijski sistemi različnih proizvajalcev (Denon Heos, LG, Logitech, NC+, NoVo, Onkyo, Philips, Pioneer, Russound, Samsung, Sonos, Sony, XBMC, … Tako se lahko upravlja na pametnem telefonu ali tablici televizije, AV sprejemnike, Predvajalnike Bluray in multiroom zvočniki.


Nenazadnje lahko povezujemo tudi različne vremenske postaje. Tako lahko preko vtičnika dostopamo do vremenskih postaj Netatmo in Davis Vantage, ipd.


Dodatno se lahko preko uporabniškega vmesnika s pomočjo urnikov upravlja ogrevanje, hlajenje in vlago ter namakalni sistem, za kar poskrbijo certificirani implementatorji iz Go4Panda že ob samem zagonu. V Go4Panda pripravijo celovito rešitev pametne hiše, bodisi na podlagi načrta bodisi na podlagi zahtev uporabnika, poskrbijo pa tudi za kasnejše vzdrževanje sistema, v kolikor uporabnik to želi.


Prijavi napako v članku