Računalništvo, telefonija
06.09.2010 13:22
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne poštne znamke

Prva pametna poštna znamka bo zagotovo razveselila marsikaterega ljubitelja britanskih železnic.
Prva pametna poštna znamka bo zagotovo razveselila marsikaterega ljubitelja britanskih železnic.

Ker vse bolj priljubljene elektronske storitve nevarno ogrožajo obstoj klasičnih poštnih storitev, se je Kraljeva pošta Združenega kraljestva (Royal Mail UK) domislila nadvse zanimive poštne znamke. Dejansko gre tu za prvo pametno poštno znamko, ki v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni prikaže dodatno spletno vsebino. Za dostop do nove storitve je potrebno na mobilne telefone Android ali iPhone namestiti le programsko opremo Junaio.

Uporaba nove storitve Kraljeve pošte Združenega kraljestva je nadvse enostavna. Digitalno kamero uporabniki enostavno usmerijo v znamko in že imajo dostop do knjižne zbirke Famous British Railways (slavne britanske železnice), ki jo je pripravil znani britanski igralec Bernard Cribbins. Z nakupom znamke za pošiljanje pošte v prvem razredu uporabniki pridobijo celo dostop do spletnega prispevka, kjer je prikazan zadnji parni stroj, ki je bil pripravljen za britanske železnice in je bil v uporabi v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Nove znamke vsekakor prinašajo dodaten izziv in zabavo za zbiratelje poštnih znamk širom sveta. Poleg tega prinašajo še dodatno presenečenje ob odkrivanju zanimivih vsebin na spletu. Upajmo, da se bo česa podobnega v bližnji prihodnosti domislila tudi Pošta Slovenije.


Prijavi napako v članku