Industrija
21.06.2021 12:03
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna tovarna v Plovdivu je center za izmenjavo znanja v industriji

Več kot 250 obiskovalcev iz regije je letos osebno ali virualno obiskalo pametno tovarno in si ogledalo, kako lahko digitalizacija poveča učinkovitost in trajnost njihovega poslovanja.
Pametna tovarna Schneider Electrica odkrito prikazuje vse, kar je znanega o digitalizaciji in najnovejših tehnoloških rešitvah.
Pametna tovarna Schneider Electrica odkrito prikazuje vse, kar je znanega o digitalizaciji in najnovejših tehnoloških rešitvah.

V zadnjem letu je pametna tovarna Schneider Electrica v Plovdivu, Bolgarija,  v svojem novem razstavnem prostoru, ki je namenjenem predstavitvi inovacij, gostila številne obiskovalce iz vse jugovzhodne Evrope in jim predstavila različne aplikacije digitalnih tehnologij Industrije 4.0.

Omenjena pametna tovarna je ena največjih in najnaprednejših tovarn podjetja Schneider Electric v Evropi. Za razliko od mnogih drugih industrijskih podvigov, pri katerih so tehnologije na voljo samo interno, je pametna tovarna Schneider Electric popolnoma transparentna. Odkrito prikazuje vse, kar je znanega o digitalni preobrazbi, tehnološke rešitve pa so predstavljene raznoliki publiki – menedžerjem in inženirjem drugih podjetij, javnim in izobraževalnim ustanovam ter študentom. Cilj pametne tovarne je spodbuditi digitalno preobrazbo v vseh državah jugovzhodne Evrope. »Kot vodilno podjetje v našem sektorju smo odgovorni za spodbujanje digitalizacije, ki preoblikuje industrijo, stavbe in infrastrukturo ter nas vodi v trajnostno prihodnost. S tem, ko drugim pokažemo digitalne rešitve, ki smo jih že uvedli, in koristi, ki nam jih prinašajo pri vsakodnevnem delu, spodbujamo druge, da začnejo te procese v svojih podjetjih,« je povedal Petr Hermann, regionalni direktor Schneider Electrica za jugovzhodno Evropo.

Pametna tovarna je ena največjih in najnaprednejših tovarn podjetja Schneider Electric v Evropi.

Ta del Evrope ima dokazano spretno in kompetentno delovno silo, ki je že dolgo vključena v močne Schneider Electric operacije. Primeri so: Center za raziskave in razvoj pametnih elektroenergetskih omrežij v Srbiji, Regionalni center za razvoj energetsko trajnostnih storitev na Madžarskem, pa tudi proizvodni obrati in madžarski regionalni distribucijski center. »Pri Schneider Electricu smo zgled. Ponujamo tržne rešitve in storitve, s katerimi smo digitalizirali lastno poslovanje, ponujamo tehnologije, ki so nas naredile bolj učinkovite in trajnostne. Vse, kar počnemo v jugovzhodni Evropi, je podrejeno temu dolgoročnemu cilju,« je dodal Petr Hermann.

Pametna tovarna Schneider Electric v Plovdivu obsega 12.000 kvadratnih metrov. Na leto proizvede 42 milijonov odklopnikov, ki varujejo ljudi in domove v skoraj 30 državah, tako da omogočajo varno distribucijo električne energije. Procesi v pametni tovarni so avtomatizirani v več kot 68 odstotkih, delovne operacije pa se digitalizirajo s pomočjo številnih lastnih aplikacij Schneider Electric. Produktivnost in učinkovitost se dosega z zbiranjem, obdelavo in vizualizacijo podatkov na nadzornih zaslonih z intuitivnim vmesnikom, ki omogoča hitro odločanje na podlagi najboljše in pravočasne informacije. Vzdrževanje se izvaja z uporabo tehnologij razširjene resničnosti, kar serviserjem prihrani veliko delovnih ur, sam postopek pa je popolnoma brezpapirni. Rezultat so zaposleni, ki se odlično znajdejo na svojem delovnem mestu, kjer se nenehno učijo in pridobivajo nova znanja in veščine. Za Schneider Electric, ki je bil nedavno imenovan za prvaka v trajnostnem razvoju, je podpora digitalizaciji partnerskih in kupčevih ekosistemov s sprejetjem vedno bolj učinkovitih in trajnostnih poslovnih praks del poslanstva podjetja, ki si ga je podjetje postavilo v tem delu sveta.

Več o pametni tovarni Schneider Electric na spletni strani se.com.

Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija industrija pametne tovarne

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več