Tipkovnice in miške
05.06.2011 11:12

Deli z drugimi:

Share

Paket Wireless Desktop 2000 za popolno varnost

Paket Wireless Desktop 2000 je namenjen za vse, ki jim je varnost prioriteta.
Paket Wireless Desktop 2000 je namenjen za vse, ki jim je varnost prioriteta.

Glede na to, da danes preži na nas ogromno nepridipravov, ki bi radi ukradli naše informacije, se je dobro kar najbolje zavarovati, mar ne? Microsoft je v ta namen pripravil zanimiv paket brezžične tipkovnice in miške, poimenovan kot Wireless Desktop 2000. Posebnost brezžične tipkovnice iz miške iz tega paketa je v tem, da se pri njuni uporabi tipkanje in klikanje avtomatično šifrira z 128-bitnim šifrirnim algoritmom AES.

Poleg dobre varnosti tipkovnica ponuja tudi številne dodatne tipke, s katerimi lahko uporabniki hitro dostopajo do različnih vsebin na svojem računalniku. Poleg tega je ergonomsko oblikovana tako, da lahko uporabniki na njej tipkajo dolgo časa, kar omogoča njen podaljšan spodnji del, na katerega se nasloni dlani.

Nekoliko manj navdušujoče pa deluje miška, ki ne premore toliko gumbov in ergonomije, kot bi si želeli. No, kljub temu pa nad miško ne smemo pretirano tarnati, saj je cena paketa Wireless Desktop 2000 zelo ugodna. Onkraj luže je namreč zanj potrebno odšteti le 40 dolarjev, kar znaša 27 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
tipkovnice za računalnik

Prijavi napako v članku