Računalništvo, telefonija
06.09.2005 10:05

Deli z drugimi:

Share

Paket Maestral za sodobno in varno bančno poslovanje

Banka Koper utrjuje svojo vodilno vlogo ponudnika naprednih storitev na področju pametnih plačilnih kartic. Tokrat je ponudila brezplačni paket Maestral, ki je trenutno na voljo uporabnikom spletne i-Net Banke, postopoma pa ga bodo dobili tudi vsi ostali komitenti Banke Koper.

Brezplačni paket storitev Banke Koper Maestral vsebuje prvo pametno plačilno kartico v Sloveniji Activa Maestro in prenosni čitalec. Slednji po vstavitvi pametne kartice ustvari naključno geslo – SecureCode, s katerim se uporabnik od koderkoli varno prijavi v spletno i-Net Banko in je zato pri njegovi uporabi geografsko popolnoma neodvisen. Prenosni čitalec je obenem prenosljiv, tako da ga lahko uporablja poljubno število oseb.

Aplikacija SecureCode omogoča zanesljivo avtentikacijo imetnikov pametnih plačilnih kartic ter zagotavlja varno poslovanje v različnih bančnih kanalih (spletno bančništvo in trgovina ter telefonsko bančništvo in telefonska naročila). Uporabniki i-Net Banke bodo z Maestralom v spletno banko vstopali preprosteje, saj z uporabo prenosnega čitalca prijava v i-Net Banko poteka le v treh korakih. Najprej uporabnik vnese svoje uporabniško ime, nato v prenosni čitalec vstavi svojo pametno plačilno kartico in vtipka osebno številko PIN, na podlagi katere čitalec ustvari naključno 8-mestno številko SecureCode, s katero se imetnik kartice predstavi spletni banki. Številko preveri bančni avtentikacijski strežnik, postopek pa se nadaljuje z vstopom v i-Net Banko.

Paket Maestral je že četrta celovita storitev, ki so jo v Banki Koper pripravili v okviru projekta pametne kartice. Le-ta se namreč pridružuje pametnima plačilnima karticama Activa Maestro in Activa MasterCard ter paketu Burja, predstavljenemu marca letos. Uporabniki i-Net Banke bodo star način vstopa v spletno banko lahko uporabljali do 1. decembra 2005, od tega datuma naprej pa bo vstop v i-Net Banko možen le z uporabo prenosnega čitalca. Paket Maestral lahko uporabniki spletne banke prevzamejo na matični poslovni enoti Banke Koper, kjer je na voljo tudi vsem ostalim komitentom, ki bi ga želeli prejeti.


Prijavi napako v članku