Računalništvo, telefonija
09.01.2017 12:35
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na sejmu CES ukradli revolucionarni prenosnik

O krivdi nekdanjih zaposlenih podjetja AMD naj bi sodišče razsodilo že letos.
O krivdi nekdanjih zaposlenih podjetja AMD naj bi sodišče razsodilo že letos.

Ena izmed zanimivejših novosti, prvi prenosnik s kar tremi zasloni, je bil po uradnih informacijah ukraden na svetovnem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu. Po poročanju vodstva podjetja Razer, ki je prototip prenosnika predstavilo na sejmu, sta bila ukradena dva prototipa. Ne izključuje se možnost, da bi to storila konkurenca in si s tem pridobila pomemben vpogled v samo zasnovo prenosnika.

Razlog za interes konkurence je preprost. Razer je predstavil prvi prenosnik, ki ima vgrajene kar tri zaslone. Ni potrebno posebej poudarjati, da je prenosnik namenjen ljubiteljem računalniških iger, katerim se na ta način ponudi povsem nova uporabniška izkušnja. Bolj kot trije zasloni je zanimiv način, kako je prenosnik sestavljen. Zasloni se namreč samodejno pripeljejo iz centralnega zaslona in tako oblikujejo celoto. Mehanizem je očitno zanimiv za nepridiprave, ki si na ta način želijo pridobiti konkurenčno prednost. Razer je namreč s prenosnikom predstavil zgolj prototip in ne še končnega produkta. To pomeni, da je še veliko časa za konkurenco in potencialni razvoj konkurenčnih modelov.

Kako se bo zgodba končala je v tem trenutku težko napovedati. Vodstvo podjetja Razer je javnost obvestilo, da sodeluje tako z organizatorjem dogodka CES kot tudi organi pregona pri ugotavljanju kako točno je do kraje prišlo. Odstraniti dva prototipa prenosnikov, ki sta težka in po dimenzijah obsežna, ter pri tem ostati neopažen vsem varnostnim kameram, je brez dvoma zapleten postopek.


Prijavi napako v članku