Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
19.02.2021 18:28
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdaj je najboljši čas za nakup klime v akciji?

Vsi že nestrpno pričakujemo poletje, kjer nas čaka peklenska vročina. Klimatske naprave nas ne morejo rešiti pred virusi, lahko pa poskrbijo, da ostanemo »hladni kot špricer«.
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ko pomislimo na poletje, se najprej spomnimo na dopust, vonj morja in vročino. Za uporabnike klimatskih naprav je čas poletja raj na zemlji. Za ostale, ki se še niso odločili za nakup klimatske naprave, pa je poletje čas znojenja kot v savni.

Z nakup klime vsi odlašajo do zadnjega …

Vsi, ki z nakupom klimatske naprave čakajo do zadnjega, pa tvegajo več kot si mislijo. V poletnih mesecih se za nakup in montažo klimatske naprave odloča največ ljudi. Posledično se dogaja, da so vsi ponudniki zasedeni, zato pa so roki dobav in montaž klimatskih naprav daljši, kot kupci pričakujejo,« pravi Rok Kovačič iz podjetja Svet klime.

»V zimskih mesecih povpraševanje po klimatskih napravah najnižje. Kdor kupuje klimatsko napravo jo kupi pred zimo (za ogrevanje) ali pa v začetku pomladi, ko se temperature dvignejo. V januarju in februarju se za nakup klime tako odloča najmanj ljudi. Posledično so razpoložljivosti ekip monterjev največje in se ponudniki odločajo za dodatna znižanja cen klimatskih naprav, da zapolnijo prazne termine montaž.«

Preverite največje akcije klimatskih naprav

Najboljši čas za nakup klime v akciji so zimski meseci

Takrat so pogoji za nakup najboljši, kot pravi »Tudi mi se v teh zimskih mesecih odločamo za dodatne popuste, preprosto zato, da se prodaja ne ustavi preveč. Tako mnogim, ki iščejo akcijske cene klimatskih naprav, svetujemo, daj se za nakup odločijo v zimskih mesecih. Tako bodo dobili hitrejši rok dobave in montaže, hkrati pa tudi boljšo ceno klimatske naprave. Poleg tega so monterji tudi bolj umirjeni kot v poletnih mesecih, ko je dela preveč,« še dodaja Rok Kovačič iz podjetja Svet Klime.

Klimatske naprave niso le funkcionalne…

…so tudi izredno prilagodljive vsem vašim osebnim potrebam. Vsaka naprava ima uporabne funkcije, kot so nastavitev tedenskega ali 24-urnega časovnika, nočni način, močno delovanje in druge specifične funkcije. Uporaba je zelo enostavna in deluje z minimalnimi vložki uporabnika. Pri vsakdanjih opravilih je ne boste niti opazili, kajti deluje skoraj brez hrupa. Nekatere klimatske naprave lahko upravljate tudi na daljavo, kar pomeni, da se po napornem dnevu vrnete v prijetno hladen ali topel dom.

Katera klimatska naprava je prava zame?

Izbira je pestra. Klimatske naprave se razlikujejo po velikosti, obliki, barvi, filtraciji zraka in drugih funkcijah. Ponudnikov je prav toliko kolikor je različnih modelov klimatskih naprav. Na koncu pa je treba paziti še na estetsko plat, saj je vse pogosteje želja kupcev, da se klimatska naprava ujema z njihovim načinom življenja.

Kako torej izbrati?

Na spletni strani Svet Klime so dobra izhodiščna točka klimatske naprave podjetja Mitsubishi. Odločitev vam olajša priljubljeni model Mitsubishi MSZ AP, ki je leta 2018 zmagal na tekmovanju Reddot Design Award za najboljšo obliko. Mitsubishijev ponos MSZ AP ponuja visok nivo udobja z vodoravno zračno odprtino, ki z dvojnim usmerjevalnikom optimalno razpihava zrak po prostoru. Klimatska naprava je opremljena s senzorjem, ki zrak samodejno usmeri stran od vas in prepreči morebitne glavobole zaradi prekomernega pihanja. Je skoraj neslišna ter izredno varčna in okolju prijazna, saj za delovanje uporablja hladilno sredstvo R32.

Poleg klimatskih naprav Mitsubishi si lahko ogledate še modele konkurenčnih podjetij Daikin, Toshiba in Gree.

Topel dom in nizki stroški s toplotnimi črpalkami

Toplotna črpalka je modra, varčna in predvsem okolju prijazna odločitev. Z nizkimi obratovalnimi stroški si boste hitro povrnili prvotni vložek v sistem toplotne črpalke. Vgradite jo lahko v novogradnjo ali starejšo hišo, priklopite na radiatorsko, talno ogrevanje ali kombinacijo obojega. Poleg gretja prostorov vam hkrati ogreje še sanitarno vodo za potrebe gospodinjstva.

Podjetje LG je poznano kot eno največjih tehnoloških podjetij. K temu prispevajo tudi toplotne črpalke LG, ki so sinonim za kvaliteto in ugodno ceno. LG toplotne črpalke za ogrevanje črpajo energijo iz zunanjega zraka. Kar 75% energije pridobi iz obnovljivega vira in le 25% iz električne energije. Tehnološko napredni kompresor zmanjša stopnjo zvočnega tlaka, kar pomeni skoraj neslišno delovanje. Tako boste še vedno lahko slišali spomladansko petje ptičkov.

Tako kot pri klimatskih napravah, podjetje Mitsubishi blesti tudi na tem področju. Toplotne črpalke Mitsubishi nudijo najvišjo kakovost, ki vas ne bo razočarala. Vse naprave so prestale neizprosne preizkuse, med njimi tudi 800-urni preizkus toplotne napetosti in 2000-urni vzdržljivostni test.

Svet Klime poskrbi, da ne boste doživeli hladen tuš pri izbiri klimatske naprave. Njihove toplotne črpalke pa poskrbijo, da zimsko hibernacijo preživite v udobju toplega doma.

Več najdete na svet-klime.si


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več