Programska oprema
03.11.2005 15:49

Deli z drugimi:

Share

Oracle Database 10g Express Edition

Podjetje Oracle je napovedalo predogledno Oracle Database 10g Express Edition (Oracle Database XE); brezplačno, osnovno različico vodilne programske opreme za podatkovne zbirke na svetu, ki je od danes na voljo tudi prek spleta.

Nova različica Oracle Database 10g ponuja razvijalcem aplikacij, administratorjem podatkovnih zbirk (DBA-jem) in študentom brezplačno osnovno podatkovno zbirko za razvoj in vpeljavo svojih aplikacij. Hkrati je tudi prosto dostopna neodvisnim proizvajalcem programske opreme (ISV-jem), ki jo lahko prodajajo kot vgrajeno podatkovno zbirko v svojih aplikacijah in produktih.

Oracle Database XE ponuja infrastrukturo za razvoj in vpeljavo brez stroškov
Zgrajena je na osnovi kode za Oracle Database 10g Release 2 in je polno združljiva z družino izdelkov Oracle Database vključno z Oracle Standard Edition One, Oracle Standard Edition in Oracle Enterprise Edition. Uporabniki lahko začnejo z majhnim, nadgradijo na druge različice Oracle Database 10g, ko zahteve narastejo in prestavijo svoje aplikacije na druge različice brez kakršnihkoli sprememb.

Oracle Database XE prinaša iste skupne vmesnike za SQL in PL/SQL, ki so na voljo v Oracle Database 10g, ter širok nabor programskih vmesnikov, ki podpirajo potrebe različnih razvojnih skupnosti. Tako je na primer na voljo podpora razvijalcem za polni razvoj in vpeljavo za okolja Java, .NET, PHP in Windows. Poleg tega Oracle Database XE omogoča razvijalcem polni izkoristek prednosti Oracle HTML DB za hiter razvoj in vpeljavo spletnih aplikacij.

Oracle Database XE je na voljo za 32-bitne operacijske sisteme Linux in Windows in jo je mogoče namestiti na katerokoli podprto strojno platformo. Zunanji ponudniki lahko imajo distribucijo in/ali vgrajujejo Oracle Database XE v svoje izdelke, v kolikor se držijo gornjih kriterijev uporabe.


Prijavi napako v članku