Računalništvo, telefonija
06.07.2015 14:34

Deli z drugimi:

Share

Optimizacija doma z NFC oznakami

S pomočjo malih NFC oznak (t.i. tag-ov) lahko poenostavite svoje življenje in svoj dom naredite skorajda pametni dom.
NFC nalepke so ena od oblik, s katero lahko nadgradite svoj dom in življenje.
NFC nalepke so ena od oblik, s katero lahko nadgradite svoj dom in življenje.

Načinov, kako lahko uporabite NFC oznake ter si z njimi olajšate vsakodnevna opravila, je toliko, kolikor vam dela domišljija. Mi smo jih za vas izbrali 5 – z njimi boste lahko na hiter način poenostavili aktivnosti, ki jih sicer opravljate na ‘starinski’ način…

1. Dobrodošlica doma

NFC oznako lahko namestite v bližini vhodnih vrat, kjer vam bo omogočala avtomatski vklop funkcije Wi-fi, izklop Bluetooth-a ali pa nastavitev glasnosti zvonenja na mobilnem telefonu – samo z dotikom lahko uredite vse nastavitve naenkrat.

2. Spanje in zbujanje
Da vas sredi noči ne bi zbudilo zvonenje ali vibriranje telefona lahko NFC oznako namestite na nočno omarico ter jo sprogramirajte tako, da se ob dotiku avtomatsko izklopi zvok in zatemni ekran. Tisti, ki težje vstajate pa lahko NFC oznako namestite v kopalnico – z nastavitvijo, ki zahteva, da se za izklop budilke dotaknete oznake.

3. Vklop računalnika
Malce zahtevnejša, a zagotovo uporabna nastavitev je vklop računalnika ali notesnika na daljavo. Ob vhodnih vratih nastavite NFC oznako, ki vam ob dotiku s pametnim telefonom na daljavo prižge računalnik – potrebovali boste le še nekaj dodatnih aplikacij (Tasker, Wol Wake on Lan Wan, Trigger), za nastavitev pa lahko sledite tem navodilom.

4. NFC na ključih
Z montažo NFC oznake na ključe lahko prihranite baterijo na pametnem telefonu. Kako? Kadar greste ven in s seboj vzamete ključe vam bo NFC oznaka na ključih izklopila funkcijo Wi-fi, ali pa zvišala jakost zvonenja … z dodatno NFC nastavitvijo pa lahko ob ponovnem dotiku te nastavitve tudi izničite.

5. Avtomatski vklop/izklop luči
Tehnično zahtevnejša, a super rešitev – z NFC oznako lahko kontrolirate tudi osvetlitev. S pomočjo pripomočkov On{X}, NFC tags, Philips Hue bulbs in Ninja Blocks ter s temi navodili.

NFC oznake v različnih oblikah lahko najdete na tej povezavi ali pa za več informacij pokličete na 0590/90 550.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku