Računalništvo, telefonija
27.06.2019 06:51
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oppo kot prvi s kamero pod zaslonom telefona

Oppo bo kmalu ponudil v prodajo prve telefone s spletnimi kamerami pod zasloni.
Oppo bo kmalu ponudil v prodajo prve telefone s spletnimi kamerami pod zasloni.

Že pred časom smo poročali o nameri podjetja Samsung, da razvije povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih pametnih mobilnih telefonov. Njegovi inženirji namreč že dlje časa delajo na zaslonu, kjer bo spletna kamera neposredno pod površino zaslona, ta pa uporabniku seveda na bo vidna. Kljub temu bo ponujala vse funkcije klasične spletne kamere, vključno z zajemom sebkov. Spletna kamera se bo namreč “prikazala” pod zaslonom le takrat, ko jo bomo zares potrebovali.

Ker je omenjena tehnologija podjetja Samsung še vedno v razvoju, po vsej verjetnosti ne bo nared v naslednjem letu. Na srečo so pri kitajskem podjetju Oppo na tem področju že dosegli dovolj viden napredek, da je omenjena tehnologija že skorajda nared. To pomeni, da bomo že v naslednjih mesecih na trgu ugledali pametne mobilne telefone Oppo, pri katerih se bo spletna kamera nahajala neposredno pod zaslonom in se bo prikazala zgolj, ko bo to potrebno.

Podjetje Oppo je novo tehnologijo poimenovalo USC (Under Screen Camera), zaslon pa so za kitajskega velikana izdelali v obratih kitajskega podjetja CSOT, ki so sicer v lasti organizacije TCL. Na inovativnem zaslonu je v fazi raziskav in razvoja sodelovalo preko 2.000 inženirjev. Pri tem velja omeniti, da novost prinaša še dodatno zaščito pred prahom in vodo, saj bodo novodobni telefoni razpolagali še z eno odprtino manj. Prve mobilne telefone Oppo, opremljene z zaslonom, ki popolnoma pokriva sprednjo površino, za njim pa se skriva spletna kamera, bomo na trgu ugledali že v prihodnjih nekaj mesecih ali celo tednih.


Prijavi napako v članku