Operacijski sistemi
25.04.2013 07:32

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem Windows 8.1 z napredno možnostjo upravljanja uporabnikov

Zaslonske slike operacijskega sistema Windows 8.1 Pro Preview (inačica Build 9374) nakazujejo, da bo novost opremljena z vmesnikom »Kiosk«, ki bo omogočal napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Ta naj bi s tem postal »privlačnejši« predvsem za napredne uporabnike.
Kot vse kaže bo operacijski sistem Windows 8.1 Pro Preview prinesel zvrhan koš uporabnih novosti!
Kot vse kaže bo operacijski sistem Windows 8.1 Pro Preview prinesel zvrhan koš uporabnih novosti!

Na svetovnem spletu so se pred kratkim pojavile podrobnosti o novi različici operacijskega sistema Windows 8.1 Pro Preview (inačica Build 9374), ki kakopak »nastaja« v okviru projekta Windows Blue. Zaslonske slike nove razvojne različice prihajajočega Microsoftovega operacijskega sistema nakazujejo, da bo ta opremljen z izjemno zanimivo funkcijo za napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Nova funkcija bo na voljo v okviru vmesnika »Kiosk« in jo bomo našli med splošnimi nastavitvami sistema.

Preko vmesnika »Kiosk« bomo lahko upravljali tako s podatki in aplikacijami do katerih dostopa več uporabnikov, kot ga koristili v vlogi orodja za omejevanje pravic uporabniškim računom (na primer mlajšim uporabnikom). S pomočjo novosti bo administrator sistema lahko celo določal katere funkcije in orodja bodo na voljo drugim uporabnikom operacijskega sistema. Z novostjo bomo dejansko lahko uporabniku omejili dostop celo do ene same aplikacije ali mape.

Ker je vmesnik »Kiosk« še v razvojni fazi, se bo do izdaje končne inačice operacijskega sistema Windows 8.1 Pro morda še nekoliko spremenil. Mnogi poznavalci pa so prepričani, da bo podjetje Microsoft novost zagotovo vključilo v posodobitev Windows Blue, saj bodo Okna s tem postala »privlačnejša« za napredne uporabnike, ki se operacijskega sistema Windows 8 trenutno otepajo z vsemi silami.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku