Operacijski sistemi
05.04.2010 10:42

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem Windows 7 presegel 10-odstotni tržni delež

Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!
Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!

S svojim najnovejšim operacijskim sistemom Windows 7 je programski gigant Microsoft zadel v polno, saj ga, za razliko od Viste, uporabniki v veliki meri le hvalijo. Zaradi velikega zadovoljstva nad novim operacijskim sistemom ne preseneča podatek Microsoftovega direktorja za finance, Petra Kleina, da ima na svojih računalniških sistemih Windows 7 nameščenih že več kot 10 odstotkov računalničarjev.

Pri tem velja vseeno omeniti, da se je svetovni delež Microsoftovih operacijskih sistemov v mesecu marcu zmanjšal iz 92,12-odstotkov na 91,58-odstotkov v primerjavi s februarjem. Operacijski sistem Windows XP je v omenjenem obdobju izgubil 1,03-odstotkov privržencev (iz 65,49-odstotkov na 64,46-odstotkov), Windows Vista je bila prikrajšana za 0,5-odstotkov računalničarjev (iz 16,51-odstotkov na 16,01-odstotkov), medtem ko je Windows 7 pridobil kar 1,31-odstotkov novih privržencev (iz 8,92-odstotkov na 10,23-odstotkov).

Prodaja operacijskega sistema Windows 7 naj bi se kmalu še dodatno povečala, saj se bo 13. julija letos izteklo obdobje zagotavljanja podpore za operacijski sistem Windows XP z drugim servisnim paketom (SP2). Ker uporabniki po koncu podpornega obdobja ne bodo več prejemali rednih brezplačnih varnostnih posodobitev, jim Microsoft seveda toplo priporoča prehod na operacijski sistem Windows 7.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku