Računalništvo, telefonija
27.07.2010 08:30

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem MeeGo kmalu za avtomobile

Operacijski sistem MeeGo se več kot odlično prilega sodobnim avtomobilom!
Operacijski sistem MeeGo se več kot odlično prilega sodobnim avtomobilom!

Podjejte Intel je pred dobrimi tremi meseci na računalniškem sejmu Intel Developer Forum (IDF 2010) predstavilo delovanje mobilnega operacijskega sistema MeeGo, ki ga je pripravilo v sodelovanju s podjetjem Nokia. Pri novincu gre dejansko za inovativen sistem, ki združuje tako prednosti Intelovega sistema Moblin kot Nokijinega Maema.

Čeprav je bil mobilni operacijski sistem MeeGo pripravljen predvsem za pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ga bomo kmalu ugledali v avtomobilih, kot so GM, BMW, Hyundai, Peugeot in Citroen. To pravzaprav niti ne preseneča, saj so elektronski pripomočki, ki v avtomobilu skrbijo za zabavo in osveščenost voznika, postali izjemno kompleksni.

Računalniško platformo za poganjanje odprtokodnega operacijskega sistema MeeGo bosta pripravili podjetji ARM in Nvidia. Novinca bomo v avtomobilih GM, BMW, Hyundai, Peugeot in Citroen po vsej verjetnosti ugledali že v teku naslednjega leta. Več o operacijskem sistemu MeeGo za avtomobile naj bi bilo znanega šele proti koncu jeseni.

Pri tem velja še omeniti, da je prva zgodnja poskusna različica mobilnega operacijskega sistema MeeGo že na voljo, in sicer tako za pametne mobilne telefone kot žepne računalnike. Mobilni operacijski sistem MeeGo Handset Day1 lahko brezplačno prenesemo kar iz spletnega naslova http://meego.com/downloads.


Prijavi napako v članku