Spletni brskalniki
29.05.2013 13:07

Deli z drugimi:

Share

Opera Next z enako osnovo kot brskalnik Google Chrome

Programerji podjetja Opera Software so pri pripravi brskalnika Opera Next prijetno presenetili, saj so njihov lasten pogon Blink zamenjali z jedrom odprtokodnim spletnega brskalnika Chromimum. S tem je brskalnik Opera Next postal stabilen, hiter in varen, zato ga je vredno vsaj enkrat preizkusiti v živo.
Brskalnik Opera Next je vredno vsaj enkrat preizkusiti v živo!
Brskalnik Opera Next je vredno vsaj enkrat preizkusiti v živo!

Brskalnik Opera med spletnimi deskarji ni nikoli doživel vidnejšega uspeha, zato so se programerji podjetja Opera Software odločili, da pri pripravi nove generacije njihovega spletnega brskalnika opustijo lasten pogon Presto. Slednjega so programerji nadomestili z odprtokodnim jedrom Blink spletnega brskalnika Chromimum, ki je osnova tudi za izjemno priljubljen Googlov spletni brskalnik Chrome. S tem je brskalnik Opera Next postal stabilen, hiter in varen ter ima sedaj vse možnosti, da se prikupi spletnim deskarjem.

Spletni brskalnik Oprea Next bodo znali ceniti predvsem uporabniki nekoliko počasnejših povezav v svetovni splet (na primer uporabniki mobilnega interneta), saj je ta opremljen s tehnologijo Off-Road, ki poskrbi za kompresijo podatkov »obsežnih« spletnih strani na strani strežnika. Novost navdušuje tudi z nekoliko prenovljenim grafičnim vmesnikom, saj ta prikazuje le tiste »elemente«, ki so nujno potrebni za učinkovito deskanje po spletu. Nadvse zanimiva je še možnost Speed Dial, saj zagotavlja hiter dostop do najbolj priljubljenih bližnjic, ki jih zdaj lahko združujemo celo v mape. Tu je na voljo celo priročen iskalnik, s katerim lahko iščemo kar med odprtimi zavihki.

Spletni brskalnik Opera Next je za uporabnike osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows brezplačno na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/MynKg, za Applove računalnike Mac OS X pa na povezavo http://goo.gl/5060H. Pri tem velja še omeniti, da odjemalec elektronske pošte Opera Mail ni vključen v novo različico brskalnika Opera, ampak je na voljo kot samostojen program na spletni povezavi http://goo.gl/LQTJQ (Windows) oziroma http://goo.gl/y53EL (Mac OS X).

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku