Računalništvo, telefonija
17.10.2017 09:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OnePlus vohuni za uporabniki?

Pri podjetju OnePlus bodo prenehali z zbiranjem osebnih podatkov.
Pri podjetju OnePlus bodo prenehali z zbiranjem osebnih podatkov.

Večina se zaveda dejstva, da so pametni mobilni telefoni v resnici mobilni računalniki z zaslonom na dotik in mobilnim operacijskim sistemom. Zato ne preseneča, da lahko proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, ponudnikov storitev mobilne telefonije ali proizvajalci programske opreme nameščajo programske »dodatke«, ki beležijo več, kot bi od njih pričakovali. Tokrat se je v centru obtožb znašel priznani proizvajalec pametnih mobilnih telefonov OnePlus, ki sicer proizvaja nadvse kakovostne izdelke.

Na pametne mobilne telefone OnePlus se je spravil varnostni strokovnjak Chris Moore, ki je prepričan, da mobilne naprave podjetja OnePlus poleg številnih podatkov o uporabi zbira tudi informacije, ki določenega uporabnika vežejo na napravo. To v praksi dejansko pomeni, da naj bi podjetje OnePlus v vsakem trenutku vedelo, kdo uporablja njihov pametni mobilni telefon.

Pri podjetju OnePlus so po začetnem izmikanju na koncu vendarle priznali, da so zbirali več podatkov o uporabnikih, kot bi jih lahko, a ob tem potrdili, da podatkov niso delili z nikomer. Poleg tega so obljubili, da bodo s posodobitvijo prirejene različice mobilnega operacijskega Androida opustili zbiranje telefonskih, serijskih številk in informacij o uporabljenih brezžičnih povezavah.


Prijavi napako v članku