Telefoni
18.06.2020 06:12
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenovno ugodni telefon s podporo za 5G

Pametni mobilni telefon OnePlus Nord bo za malo denarja ponujal veliko!
Pametni mobilni telefon OnePlus Nord bo za malo denarja ponujal veliko!

Podjetje OnePlus je pred časom predstavilo kar dva nova pametna mobilna telefona, in sicer OnePlus 8 in OnePlus 8 Pro. Čeprav sta telefona odlična, so mnogi prepričani, da sta predraga za to, kar nudita. Za vstopno različico šibkejšega modela OnePlus 8 je namreč treba odšteti 719 evrov (8 GB + 128 GB), za zmogljivejši model OnePlus 8 Pro pa kar 919 evrov (8 GB + 128 GB).

Uporabniki storitev mobilne telefonije podjetju OnePlus zamerijo tudi to, da na leto ponudi le eno novo družino pametnih mobilnih telefonov. To pa se lahko letos psremeni, saj naj bi podjetje OnePlus kmalu ponudilo še eno družino pametnih telefonov. Šlo naj bi za pametni mobilni telefon OnePlus Nord, ki naj bi bil precej cenejši od modelov družine OnePlus 8.

Pametni mobilni telefon OnePlus Nord bo temeljil na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 765, ki med drugim ponuja podporo za mobilno omrežje 5G. Poleg tega bo tu na voljo še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Za prikaz slik bo na voljo zaslon OLED s 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD+. Za boljšo kakovost prikaza slik pa naj bi poskrbela visoka hitrost osveževanja slik, in sicer 90 hercev.

Na vgrajenem pomnilniku bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 10, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu bo zagotavljala baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur s podporo za hitro polnjenje. Odlilčno naj bi bilo poskrbljeno tudi za zajem fotografij in videoposnetkov. Na voljo naj bi bila tudi slikovna tipala ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk (glavno), 16 milijonov slikovnih točk (širokokotno) in dveh milijonov slikovnih točk (makro).

Pametni mobilni telefon OnePlus Nord naj bi bil na voljo kmalu in naj bi bil najcenejši pametni mobilni telefon OnePlus v prodaji.


Prijavi napako v članku