Računalništvo, telefonija
08.02.2016 11:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OnePlus 2 s trajnim cenovnim popustom

OnePlus s prvo fizično trgovino!
OnePlus s prvo fizično trgovino!

Podjetje OnePlus, ki se je v zadnjih letih uspelo ustaliti na trgu proizvajalcev pametnih telefonov je objavilo najnovejšo cenovno ugodnost za najzmogljivejši pametni telefon v njihovi ponudbi. OnePlus 2 bo odslej na evropskih trgih na voljo za 345 EUR oziroma dobrih 50 EUR manj kot doslej. Pri podjetju bodo omenjeno ponudbo ponudili tudi tistim, ki so v zadnjih dveh tednih pametni telefon kupili po višji ceni. Razliko bodo kupcem izplačali.

OnePlus 2 predstavlja nadaljevanje prvotnega modela OnePlus One. Uporabnikom ponuja 5,5 palčni zaslon z osem-jedrnim procesorjem in 4GB RAM. Podjetje tako ponuja pametni telefon z vrhunskimi specifikacijami a za polovico nižjo ceno kot ostala konkurenca na platformi Android OS. Na tem mestu je potrebno poudariti, da se uporabljeni operacijski sistem na pametnih telefonih OnePlus imenuje OxygenOS vendar pa je osnova Android. Marsikoga bo na tem mestu razveselilo, da OnePlus na svoje pametne naprave predhodno ne namešča številnih aplikacij kot je to v primeru ostalih ponudnikov Android naprav. To pomeni manj programske opreme, ki je na voljo zgolj zaradi medsebojnih dogovorov med podjetji in več svobode za končnega uporabnika.

OnePlus je v preteklosti požel veliko pohvale in hkrati veliko kritik. Pohvale se nanašajo na pametne telefone. Pri tem ni mišljen samo OnePlus 2 ampak tudi manjši OnePlus X, ki so ga kolegi iz PocketNow v svojem testu označili kot enega izmed najboljših pametnih telefonov v srednjem razredu. Kritike pa si je podjetje prislužilo zaradi nerodnega sistema povabil s katerim so želeli reševati težave zagona proizvodnje pametnih telefonov saj je bilo povpraševanje vedno večje od trenutne ponudbe. Za potencialne kupce pa je to pomenilo dolgotrajno čakanje na možnost nakupa telefona. V primeru zadnje predstavitve novega pametnega telefona, OnePlus X, je bilo teh težav manj kar kaže na to, da se pri podjetju uspešno privajajo na zahtevni proces proizvodnje in dobave naprav končnim kupcem.


Prijavi napako v članku