Programska oprema
10.06.2005 07:50
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Omrežje za izmenjavo elektronskih dokumentov

Podjetje BuyITC d.o.o. iz Maribora je razvilo omrežje za elektronsko izmenjavo dokumentov, imenovano EDICOMnet (Electronic Document Interchange COMmunity NETwork). EDICOMnet je omrežje, namenjeno vsem uporabnikom, tako pravnim kot fizičnim osebam; skratka vsem tistim, ki si želijo pri svojem poslovanju dokumente (kot so npr: računi, dobavnice, naročilnice ipd.) izmenjevati v elektronski obliki.

Sistem EDICOMnet je enostaven za uporabo, omogoča hiter in pregleden pretok dokumentov ter arhiviranje le-teh. Upravljanje je uporabniku prijazno, poslovanje pa cenejše, bolj učinkovito ter predvsem varno.

Pri razvoju omrežja EDICOMnet so bili dosledno upoštevani vsi zakonsko predpisani standardi, ki temeljijo na uporabi najbolj napredne varnostne tehnologije. Dokumenti, ki se izmenjujejo, so elektronsko podpisani in šifrirani. Prav tako EDICOMnet podpira vse standarde za izmenjavo dokumentov, poleg eSLOG-a še XML, ASCII, EDIFACT ter druge.

Uporaba omrežja EDICOMnet je zelo enostavna in lahko poteka med različno poslovno programsko opremo brez fizičnega posega uporabnikov omrežja. Vse dnevne pretvorbe (torej uvozi in izvozi dokumentov) se vršijo samodejno, ob tem pa uporabnik prejme tudi dnevno poročilo o opravljenih transakcijah.

Na voljo so tri različice EDICOMneta, in sicer poslovni, pravni in tehnični paket. Vse oblike omogočajo enostavno in udobno, varno in hitro, pregledno in varčno 24-urno poslovanje z najrazličnejšimi poslovnimi dokumenti.


Elektronska izmenjava dokumentov

Prijavi napako v članku