Facebook
27.09.2011 10:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Okrutno maščevanje preko Facebooka

Ženica je družbeno omrežje Facebook izkoristila za pridobitev protipravnega premoženja.
Ženica je družbeno omrežje Facebook izkoristila za pridobitev protipravnega premoženja.

Na družbenem omrežju Facebook vam lahko nepredipravi brez večjih težav ukradejo identiteto. Mogoče vam jo je kdo že ukradel, a tega sploh ne veste. Čeprav se mnogim zdi kraja identitete na socialnem omrežju Facebook še vedno znanstvena fantastika, temu v praksi žal ni tako. To potrjuje tudi okrutno maščevanje, ki ga je Avstralka Victoria Jones izvedla preko Facebooka.

Ker jo je partner Daniel Barberini po 16 mesecih skupnega življenja zapustil, se je 23-letnica odselila v avstralski Newport in je skovala okruten plan maščevanja. Najprej je prijateljici ukradla 82 fotografij njenega otroka. Nato je bivšemu fantu poslala sporočilo, da je ravnokar rodila njuna dvojčka, pri čemer je fantek zaradi genetske okvare takoj umrl, deklica pa je komajda preživela in ima resne zdravstvene težave.

Daniel Barberini je prefinjeni prevari kakopak nasedel in bivši pošiljal denar za »namišljene« stroške zdravljenja deklice. Ženski je možakar, verjeti ali ne, plačeval kar dobro leto dni. Prevara se je končala šele tedaj, ko je Daniel Barberini slike pokazal skupnemu prijatelju. Ta je namreč na slikah prepoznal otroka svoje prijateljice. Možakar se je kakopak počutil oropanega za otroka, ki ga v resnici nikoli ni imel in ga je vzljubil. Ženica je zaradi tega ni odnesla brez posledic, saj je zaradi prijave na policijo izgubila službo kot učiteljica zdravstvene vzgoje. Poleg tega je 23-letna Victoria Jones dobila še dvoletno prepoved opravljanja učiteljskega poklica. Pošteno!


Prijavi napako v članku