Facebook
26.01.2017 10:27
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglejte si Facebook v virtualni resničnosti

Oglejte si Facebook v virtualni resničnosti
Oglejte si Facebook v virtualni resničnosti

V začetku tega meseca je bilo veliko govora o začetku družbenih omrežij v virtualni resničnosti, Facebook pa je tisti, ki je najbolj resno začel s svojim VR projektom imenovanim Oculus Rooms. Ravno to je tisto kar naj bi nastalo po združitvi Facebooka in Oculusa.

Za zdaj je Oculus Rooms na voljo le za Gear VR uporabnike. Oculus Rooms najprej ponudi enako virtualno stanovanje kot Oculus Rift, potem pa lahko uporabnik izbere opcijo “Party”, kar ga ponese do novega virtualnega prostora s tremi ločenimi območji. Tam se lahko uporabnik druži z vsemi svojimi Facebook prijatelji.

Prihodnost družbenega omrežja Facebook VR

Po pisanju portala Mashable, se uporabniki virtualnega sveta Oculus Rooms enostavno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da (za zdaj) v virtualni resničnosti ni možno spoznati naključnih neznancev. Za zdaj lahko uporabnik naredi dve stvari: sam preživlja čas v virtualnih sobah ali pa se druži z že obstoječimi prijatelji s Facebooka. Načina, da bi nekdo spoznal nekoga povsem novega praktično ni in morda bi znala biti ravno to težava pri popularizaciji platforme Oculus Rooms.

Druga nekoliko neprikladna stvar glede Oculus Rooms storitve na Gear VR-ju je dejstvo, da je potrebno pametni telefon spojiti z napravo Gear VR, če želite prenesti aplikacijo (to zagotovo ni očitna poteza, na katero bi pomislili vsi potencialni uporabniki Oculus Rooms).

Oculus še ni naznanil kdaj bo Oculus Rooms kompatibilen z Oculus Riftom, potrdili pa so, da bo to zagotovo v letu 2017. Do takrat lahko upamo, da bo izpopolnjena verzija Oculus Rooms storitve poleg izboljšane funkcijskosti ponujala še možnost spoznavanja novih ljudi, ki niso nujno Facebook prijatelji.


Prijavi napako v članku